"Φλόγα" - Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια

>> Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Προσπαθούμε να πληροφορήσουμε σωστά την κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να διαλύσουμε τις προκαταλήψεις.

Προσπαθούμε να πληροφορήσουμε σωστά την κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να διαλύσουμε τις προκαταλήψεις.

Η «Φλόγα» είναι Σύλλογος Γονιών με παιδιά που έτυχε να αρρωστήσουν από καρκίνο
Η Φλόγα ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Συμπαραστέκεται στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

(Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα Μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα
09110 ΣΥΔ 22047068Ν/0203 Ειδικό Μητρώο 09110 ΣΥΔ 20047068Ν/0173)

 1. Παρέχουμε στέγη στους γονείς και τα παιδιά από την περιφέρεια. Στο «Σπίτι των Παιδιών της Φλόγας» φιλοξενούνται οικογένειες από όλη την Ελλάδα για όσο διάστημα τα παιδιά υποβάλλονται σε θεραπεία στα ογκολογικά τμήματα των παιδιατρικών νοσοκομείων της Αθήνας Αγία Σοφία και Αγλαϊα Κυριακού.

Το «Σπίτι» -30 δωμάτια ή διαμερίσματα - εξασφαλίζει στις οικογένειες άριστες συνθήκες διαμονής εντελώς δωρεάν, σ ένα περιβάλλον φιλικό και κατάλληλο για παιδιά που βρίσκονται σε θεραπεία.


2. Εφαρμόζουμε πρόγραμμα νοσηλεία στο σπίτι για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Το Πρόγραμμα είναι πρωτοποριακό για τα Ελληνικά δεδομένα στη διάρκεια της βασικής αντικαρκινικής θεραπείας και έχει σαν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών και των οικογενειών τους.

Εμπειρες εξιδεικευμένες νοσηλεύτριες, επισκέπτονται τα παιδιά στο σπίτι για διενέργεια καθημερινών απλών ιατρικών πράξεων, όπως αιμοληψία, περιποίηση καθετήρα Hickman, χορήγηση ενέσιμων θεραπειών κλπ, σε συνεργασία με τα τα τρία ογκολογικά τμήματα Από το καλοκαίρι του 2009 μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν πάνω από 4.000 επισκέψεις σε παιδιά του λεκανοπεδίου.

3. Οι ελλείψεις στον ιατρικό τομέα δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει πρωταρχικά είναι η ίδια η επιβίωση των παιδιών μας. Συμμετέχουμε στην προμήθεια ιατρικού και άλλου εξοπλισμού καθώς και την ανακαίνιση των χώρων νοσηλείας στα κρατικά νοσοκομεία. Το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα στο Νοσοκομείο Αγλαια Κυριακού οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην κινητοποίηση της Φλόγας.

Τον Μάιο που μας πέρασε η Φλόγα έκανε δωρεά στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία Αξονικό τομογράφο τελευταίας τεχνολογίας μειωμένης ακτινοβολίας, ειδικά για παιδιά και ήδη εξυπηρετεί όλα τα παιδιά του λεκανοπεδίου.

Επίσης η Φλόγα χρηματοδότησε Βιομοριακό αναλυτή για την Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης καθώς και ιατρικό εξοπλισμό για την ανίχνευση των νοσοκομειακών μηκύτων που απειλούν τη ζωή των παιδιών στη διάρκεια της θεραπείας, στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας και πολλά πολλά άλλα4.

Διαθέτουμε κατάλληλα εξοπλισμένα αυτοκίνητα για την άνετη και ασφαλή μετακίνηση των παιδιών από και προς τα νοσοκομεία και τα εξεταστικά κέντρα.

5. Διαθέτουμε κοινωνικό ταμείο για τις πρώτες βασικές ανάγκες των οικονομικών ασθενέστερων οικογενειών.

6. Χρηματοδοτούμε πρόσθετες ιατρικές εξετάσεις για τα παιδιά στις περιπτώσεις που τις προτείνουν οι θεράποντες ιατροί και δεν τις καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία ή δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνουν στα δημόσια νοσοκομεία.

7. Συμμετέχουμε ενεργά στις δραστηριότητες της "Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Συλλόγων Γονιών" (ICCCPO) της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος και στην οποία συμμετέχουν 80 χώρες και 138 σύλλογοι γονιών από όλο τον κόσμο.

8. Προσπαθούμε ώστε να καθιερωθούν θεσμοί που να σέβονται τον αγώνα του παιδιού και την αξιοπρέπεια των παιδιών και των οικογενειών τους

9. Προσπαθούμε να πληροφορήσουμε σωστά την κοινή γνώμη για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας και να διαλύσουμε τις προκαταλήψεις.

10. Αλλά κυρίως είμαστε δίπλα στις οικογένειες, μοιραζόμαστε τους φόβους και τις αγωνίες τους και στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα τους
 
«Φλόγα Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια»
Αθήνα: Αιγίου 6-8 115-27 Γουδί

 
Τηλ: 210-7485000
Φαξ: 210-7772421


Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο

http://www.floga.org.gr/servicedet
http://www.facebook.com/groups/aris.apost/


http://floga.org.gr/

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP