Κλασσικά Εικονογραφημένα

>> Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013Σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζουμε τα "Κλασσικά Εικονογραφημένα". Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τα "Κλασσικά Εικονογραφημένα" υπάρχει στο ένθετο απο την εφημερίδα Ελευθεροτυπία "Εννέα" τεύχος #36  

Εκτός απο την πρώτη έκδοση της σειράς (την δεκαετία του '50) που ήταν και η πιο καλή (καλύτερη εκτύπωση, χαρτί, χρώματα, συνολική επιμέλεια) ακολούθησαν και άλλες με την τελευταία να ξεκίνησε πρίν μερικά χρόνια χωρίς όμως να ολοκληρωθεί. Εκτός απο ανατύπωση και μετάφραση της αμερικάνικης σειράς έγινε και παραγωγή εντόπιων ιστοριών με θέματα απο την μυθολογία και ιστορία της Ελλάδος. 

Είναι αμιγώς ελληνική παραγωγή σε όλα τα στάδια της δημιουργίας τους και πιστεύουμε ότι έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική και ιστορική αξία και ίσως οι νεότεροι επισκέπτες του mycomics.gr να τα εκτιμήσουν. Παραθέτουμε εξώφυλλα αλλά και σελίδες απο το εσωτερικό όπου είναι δυνατό. Η προσπάθεια αυτή της ιστορικής πλέον εκδοτικής εταιρείας των αδελφών Πεχλιβανίδη αποτελεί πραγματικά τεράστια προσφορά στα ελληνικά κόμικς και στις ιστορικές εκδόσεις γενικότερα. 

Παρακαλούνται λοιπόν οι επισκέπτες με ανοιχτό μυαλό να ρίξουν μια ματιά, να τα γνωρίσουν και να συγκρίνουν αυτά τα κόμικς με τα σημερινά σε ποιοτικούς πλέον όρους. Αυτά τα πραγματικά Κλασσικά κόμικς είναι σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ!

http://www.mycomics.gr/classics/classics%20illustrated.htm Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP