Ο ρημαγμένος υγρότοπος

>> Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Υπερασπιζόμαστε – Αναδεικνύουμε 
τους Υγροτόπους «Δυτικά της Αθήνας»:
Λίμνη Κουμουνδούρου – Βουρκάρι Μεγάρων – Έλος Ψάθας – Σχίνος (1,2,3) – Μαυρολίμνη – Ηραίο – Βλύχα Ελευσίνας – Ρέμα Μεγάρων – Ρέμα Κινέτας – Σαλαμίνα
Συνάντηση και φέτος στη Λίμνη Κουμουνδούρου
Σάββατο 2 Φεβρουαρίου – 11:30π.μ.
 


Ο ρημαγμένος υγρότοπος, μέχρι πριν από λίγο καιρό, ΔΕΝ υπήρχε πουθενά. Αποτελούσε έναν τόπο φάντασμα, ένα σημείο no man's land, όπου απλώς έκλεινες τη μύτη σου και προσπερνούσες. Εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί τη χαβούζα αποβλήτων των γειτονικών βιομηχανιών και το σουρωτήρι της υπερχωματερής των Αθηνών! 

Κι όμως αυτός ο τραγικός υγρότοπος, η λίμνη της Περσεφόνης, η λίμνη του πετρελαίου, αντιστέκεται και προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε μια ανελέητη επίθεση σοκάροντας μας με τη δύναμη και την αντοχή του. Η συλλογική προσπάθεια και η επιμονή 'δίνει' τα πρώτα θετικά αποτελέσματα για τη λίμνη ενσωματώνοντας την στους υγρότοπους της Αττικής! Από 'κει και πέρα πρέπει να διανυθεί ένας πολύ δύσκολος δρόμος μέχρι την απορρύπανση και ανάδειξή της. 

Η Ε.Ο.Ε. ξεκίνησε το 2009 το πρόγραμμα καταγραφής και παρακολούθησης της ορνιθοπανίδας των υγροτόπων της Αττικής. Μετά από ένα χρόνο καταγραφών η λίμνη Κουμουνδούρου συμπεριλαμβάνεται στην έκθεση κατέχοντας μάλιστα και μία πρωτιά :

Φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό υδρόβιων πτηνών της Αττικής το χειμώνα! Επίσης μαζί με τον υγρότοπο του Σχινιά φιλοξενεί τις παγκοσμίως απειλούμενες βαλτόπαπιες.

Περισσότερα: xaidari.blogspot
 ΦΩΤΟ: http://limnik.blogspot.com.gr/

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP