Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

>> Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012


ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ: Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού  είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) με ενδεκαμελές συμβούλιο, Πρόεδρο την Μυρσίνη Ζορμπά, Γεν. Γραμματέα την Αφροδίτη Δήμου, Ταμία τον Στέφανο Κατή, και Μέλη τους Νέλη Κρανιά, Μαρία Μαυρομάτη, Ηλία Νάτσιο, Χριστίνα Οικονομοπούλου, Ελένη Πετράκη, Σταμάτη Σκαμπαρδώνη – Ειδικό Γραμματέα για την Εκπαίδευση, Χριστίνα Σκούρτη – Ειδική Γραμματέα Επικοινωνίας και Φώτη Ψυχάρη.

[...] Στην Ελλάδα, περί τα 50.000 ανήλικα παιδιά δουλεύουν σε μαγαζιά, βιοτεχνίες, εργοστάσια, αγροτικές εργασίες, ενώ κάθε χρόνο 10.000 παιδιά εγκαταλείπουν την υποχρεωτική εκπαίδευση και χάνουν το δικαίωμά τους σ' ένα μέλλον ίσων ευκαιριών. [...] www.sansimera.gr/worldays/116#ixzz1zhN8TdPU

Στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού συμμετέχουν εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης από σχολεία όλης της χώρας, γονείς, πανεπιστημιακοί, συγγραφείς και εν γένει καθένας που σέβεται τα δικαιώματα του παιδιού και είναι πρόθυμος να κινητοποιηθεί για την προώθησή τους τόσο στη χώρα μας όσο και στον κόσμο. Είναι πεποίθησή μας ότι η συλλογική ενεργοποίηση παιδιών, εκπαιδευτικών, γονιών και η ευαισθητοποίηση όλων μας μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην προώθηση και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων του παιδιού στην κοινωνία μας.

http://www.ddp.org.gr/

Φωτογραφίες: http://www.theatlantic.com/infocus/2012/06/world-day-against-child-labor/100317/

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP