Στην άλλη πλευρά του κόσμου...

>> Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

 

Σχόλια YouTube

Aνάθεμα και αν έχουν δουλέψει ποτέ αυτά τα κοπρόσκυλα που μιλάνε...Πρησμένοι απο τον ύπνο είναι....και τι κάνουν τέτοια ώρα στη καφετέρια αφου δουλεύουν πολλές ώρες την ημέρα??? ProtoMr 
Παιδάκια άμε ρουφήξτε το φραπε στην αστόρια και αφήστε μας να βρούμε την άκρη μόνοι μας γιατί μάλλον την τύφλα σας δε βλέπετε. Easy come easy go. Εχετε καμια καλή ιδέα γιατί καταρρέει η Ισπανία η πορτογαλία κλπ κλπ. Γιατί κατάρευσε η Lehman brothers?
asphondile1  
Πλήρως αφομοιωμένα από το αμερικάνικο χωνευτήρι τα εν λόγω τέκνα.... ας απολαύσουν κι αυτοί τον αμερικάνικο "πλούτο" εις βάρος των τριτοκοσμικών χωρών κι ας κρατήσουν μόνο Μύκονο, Σαντορίνη, Ακρόπολη και το χωριουδάκι του προ-προ-προπάππου τους. Προσωπικά δεν βλέπω παιδιά 2ης & 3ης γενιάς μεταναστών αλλά μπεργκερομορφώματα πρώτης γενιάς. gligoris  

 .......................................................

Ελλην εξ ΝΥ | 09/06/2012 16:18
Το παρόν άρθρο είναι αρκετά υποβολιμιαίο από τον ίδιο τον Δημοσιογράφο, ο οποίος σημειωτέον είναι παράνομα στη ΝΥ και τον κυνηγάνε και πολλοί Έλληνες για νοίκια χρωστούμενα όσο κι αν φαίνεται αστείο. Επειδή είμουν παρών το ερώτημα που έκανε στα παιδιά είναι "Πέστε μου πόσο τεμπέληδες θεωρείτε τους Έλληνες της Ελλάδας", και το ερώτημα αυτό έγινε σε παιδιά 22-23 χρονών. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική κανείς από εδώ δεν σκέφτεται το ίδιο. Με κάθε τρόπο στηρίζουμε και τους συγγενείς και τους φίλους στην πατρίδα τη δύσκολη αυτή ώρα. Κατ'επανάληψη έχουν μαζευτεί και δωθεί χρήματα σε συλλόγους με σκοπό τη σίτιση της νεολαίας και των μεγαλυτέρων που τους έχει πλήξει η κρίση. Τα πράγματα και οι καταστάσεις και εδώ δεν είναι καλύτερες μιας και ειδικά η ΝΥ πλήτεται από πολύ μεγάλη ανεργία και επικρατεί παντού ανησυχία για το αύριο. Κουράγιο Ελληνες, οι ομογενείς δεν είναι "αμερικανάκια" όπως κάπιοι επιθυμούν να παρουσιάσουν, είναι πιο Ελληνες από πολλούς και στηρίζουν - και θα στηρίζουν - την πατρίδα τους ανεξαρτήτως συνθηκών και συμφερόντων. Μην Μασάτε!

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=203029
 .......................................................
Γροθιά στο στομάχι είναι τα όσα λένε και δηλώνουν  μπροστά στην κάμερα νεαροί ελληνικής καταγωγής, με άπταιστα ελληνικά,  όλοι τους  παιδιά ΕλληνοΑμερικανών,  δεύτερης και τρίτης γενιάς. Μιλούν  για την Ελλάδα και  τους Έλληνες, για  το ελληνικό πολιτικό σύστημα και γενικά για  την  πολιτική και κοινωνική κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας.  Ειδικά μετά την μεταπολίτευση. 

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αφήσαμε, χωρίς να κόψουμε ή να ωραιοποιήσουμε με μοντάζ τις γνώμες και τις απόψεις τους για να τις κρίνετε εσείς το μεγάλο αναγνωστικό μας κοινό σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου.  Αυτό που μπορούμε να σας πούμε ως προειδοποίηση για τα σχόλια που θα επακολουθήσουν και την συζήτηση στα  chat Face Book κτλ είναι ότι όλα τα παιδιά είναι αριστούχοι φοιτητές σε καλά πανεπιστήμια στα οποία κοπίασαν για να εισαχθούν και μάλιστα αριστούχοι.  
Αποτελούν μέλη μιας ομάδος προβληματισμού και κοινωνικής δράσης με ουσιαστική δουλειά στην ΕλληνοΑμερικάνικη κοινότητα της Νέας Υόρκης. Με δημόσια παρουσία και δράση χωρίς κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες.  Επιλέγουμε να μην πούμε περισσότερα για το περιεχόμενο ώστε να το δείτε και να προβληματιστείτε. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι     όλοι τους είναι αριστούχοι  φοιτητές και σπουδαστές, δουλεύουν. Είναι σχεδόν οικονομικά  ανεξάρτητοι και παρά το γεγονός ότι θα θυσίαζαν και την ζωή τους για την Ελλάδα εν τούτοις η γνώμη τους για τους Έλληνες και την επικρατούσα  νοοτροπία, τις αντιλήψεις, την εν γένει συμπεριφορά, το φέρεσθαι και το είναι του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας,    που έχει επικρατήσει στην Ελληνική κοινωνία μετά την μεταπολίτευση,   διαφέρει κατά πολύ από τα υψηλά όντως συναισθήματα που φαίνεται να εκτρέφουν για την Ελλάδα την ιστορία και τον πολιτισμό μας. 

Χρησιμοποιούν πολύ  σκληρή  γλώσσα, όχι μόνο για τους πολιτικούς, τους χαρακτηρίζουν δημαγωγούς και άλλα παρόμοια αλλά κρίνουν και επικρίνουν συνολικά το  ελληνικό πολιτικό σύστημα μετά την μεταπολίτευση. Είναι δηκτικοί  γενικά για την Ελληνική κοινωνία ακόμα και όταν τους απευθύνουμε το ερώτημα μετά τα όσα λένε και δηλώνουν «αν σε κρίσιμη εθνική στιγμή θα πήγαινες στην Ελλάδα να πολεμήσεις πλάϊ στο πλευρό αυτών που επικρίνεις για την πατρίδα που αγαπάς» εν τούτοις  φαίνεται να διαχωρίζουν ευθέως  την Ελλάδα,  για την οποία θεωρούν ότι είναι ένα πολύ υψηλό ιδανικό μια ιδέα για έναν διαχρονικό πολιτισμό στον οποίο με τιμή ανήκουν αλλά πολύ διαφορετικό  από τους Έλληνες!  Και προσέξτε δεν είναι γερμανοί. Δεν είναι Φιλανδοί. Δεν είναι Σουηδοί.  Είναι όλοι τους παιδιά Ελλήνων μεταναστών που οι γονείς τους ήρθαν και δούλεψαν σκληρά στην ξενιτιά ενώ είναι φανερό πως από αυτά που λένε, και όλοι τους έχουν άμεση σχέση με το διαδίκτυο άρα και με την έννοια της ενημέρωσης και της πληροφορίας και δεν αρκούνται μόνο στο ότι έχουν ακούσει από το σπίτι ή το στενό συγγενικό περιβάλλον, φαίνεται να γνωρίζουν πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα. Πάνε κάθε καλοκαίρι και μερικοί εξ αυτών παρόλο που η πλειοψηφία των ΕλληνοΑμερικανών όπως θα δούμε σε άλλο σχετικό ρεπορτάζ αυτή την χρονιά διστάζει πολύ να έρθει στην Ελλάδα έστω και για διακοπές  γιαυτό και ο τουρισμός εκ μέρους των Ε/Ἄμερικανών έχει μειωθεί δραματικά, εν τούτοις θα έρθουν στην Ελλάδα. 
Επικρίνουν όχι μόνο το ελληνικό  πολιτικό σύστημα και δικαιολογημένα αλλά κυρίως την ελληνική κοινωνία που αφέθηκε και χειραγωγήθηκε  από τις επιταγές της ρουσφετολογικής αντίληψης με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος αλληλεξάρτησης που οδήγησε σε πλήρες αδιέξοδο όταν ο πολιτικός πια σήκωσε τα χέρια και δήλωσε πλήρη αδυναμία ικανοποίησης των μέχρι χτες αυτονόητων «αιτημάτων» του ψηφοφόρου για τακτοποίηση σε κάποια θέση στο δημόσιο. 

Η προβολή του βίντεο αυτού, όχι μόνο επειδή περιέχει σκληρές αλήθειες για την σημερινή κατάσταση, είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει  ποικίλες αντιδράσεις, για τον τρόπο που εκφέρουν πολιτικό λόγο και κριτική, οι νεολαίοι Ελληνικής καταγωγής  Αμερικανοί Πολίτες, ωστόσο  δεν αποκλείεται και αν αφυπνίσει κάποιες συνειδήσεις στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.  Το βίντεο και την έρευνα αυτή δεν την προβάλλουμε μόνο για το προφανές με αφορμή τις επικείμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου αλλά και για να δούνε κάποιοι  που χαράσσουν πολιτική  και να διαβάσουν  αποκωδικοποιώντας   αν θέλετε το πίσω μέρος- του εγκεφάλους τους τι κρύβεται και πως διαμορφώθηκαν οι παράγοντες όλων - αυτών που λέγονται δημόσια από τους νεαρούς 18αρηδες και 20αρηδες νεολαίους που όμως όλοι τους έχουν το πλεονέκτημα της δουλειάς σε σύγκριση με τα αντίστοιχα παιδιά της ηλικίας τους στην Ελλάδα πάντα  , γιατί  έτσι έμαθαν.  Να είναι αυτοδημιούργητοι από τα 16 τους, να δουλεύουν πρώτα και μετά να αναλαμβάνουν ευθύνες ακόμα και ενός ολόκληρου σπιτιού ή και οικογένειας ακόμα. 
Αξίζει αυτή την έρευνα να την παρακολουθήσουν κυρίως, εκτός από τους ελάχιστους πολιτικούς που σκέπτονται και παράγουν όντως πολιτική,  και κοινωνιολόγοι οι οποίοι θα δουν και θα μελετήσουν το φαινόμενο σε όλες τους τις διστάσεις. Σε βάθος. Αξίζει να προβληθεί στις τάξεις των πανεπιστημίων μας για προβληματισμό και βαθύτερη κοινωνική έρευνα για τις αντιλήψεις της ΕλληνοΑμερικανικής κοινωνίας.

Πιστέψτε μας, εμείς που ζούμε εδώ για πάνω από μια 10ετια, τα συμπεράσματα μιας τέτοιας τυχόν σε βάθος έρευνας που θα άξιζε να αναλάβει μια ομάδα φοιτητών με μια αντίστοιχη ομάδα επιβλεπόντων καθηγητών με αποστολή στην Αμερική στις πολιτείες όπου πλεονάζει το ελληνικό στοιχεία, τα ευρήματα και τα συμπεράσματα μιας τέτοιας σε ευρεία κλίμακας έρευνας θα βοηθούσαν πολύ στην χάραξη μιας νέας ενιαίας εσωτερικής κοινής πολιτικής αλλά θα θωράκιζαν στο μέλλον την ελληνική κοινωνία στην  Ελλάδα από τέτοιες μεγάλες επαπειλούμενες ρήξεις και διχασμούς(από δείγμα της παντελούς έλλειψης όλα αυτά τα χρόνια χάραξης ενιαίας πολιτικής για τον Ελληνισμό της διασποράς από τον οποίο στερείται και αυτό ακόμα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ψήφου από τους τόπους διαμονής τους-   μεταξύ ελλήνων της διασποράς και των  Ελλήνων που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα. έλληνας και ο ένας έλληνας και ο άλλος…    

Ειδικά, αυτό που προκύπτει μέσα από την μικρής κλίμακας  έρευνα είναι η σκληρή πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στις τάξεις των ΕλληνοΑμερικανών.  Ότι  δηλαδή,  οι Έλληνες είναι τεμπέληδες ακαμάτηδες δεν δουλεύουν , έστω και αν τα νούμερα οι στατιστικές και οι έρευνες δείχνουν διαφορετικά νούμερα για τον Έλληνα εργαζόμενο. Αυτές δεν είναι αντιλήψεις που διαμορφώθηκαν μέσα στα τελευταία δυο χρόνια. Όχι! Υπάρχουν και τις ακούμε όσοι ζούμε χρόνια στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες. 
Οι αντιλήψεις αυτές έλεγαν από πάντα, χρόνια τώρα, σε κάθε πεδίο κοινωνικής δράσης της ΕλληνοΑμερικανικής κοινότητας,  ότι οι Έλληνες στην Ελλάδα  «τα θέλουν όλα έτοιμα στο χέρι, είναι κομπιναδόροι, είναι κλέφτες και απατεώνες (δημόσιο και ιδιωτικός φορέας) , έχουν μάθει στην εύκολη ζωή χωρίς κόπο και μόχθο, σε αντίθεση με τον ΕλληνοΑμερικανό ασχέτως γενιάς (πρώτης ή δεύτερης) που έχει μάθει μόνο να δουλεύει και να καταξιώνεται μόνο από το πόσα βγάζει, είναι χαρακτηριστική η έκφραση που ακούς από την πρώτη στιγμή που πατάς το πόδι σου στην Αμερική «πόσα κάνεις» και αν  ακούσουν ότι κάνεις κάτω από 90.000$ το χρόνο δυστυχώς την καλημέρα τους δεν την ξανά ακούς και μένεις στο απέναντι σπίτι.

Οι Έλληνες έχουν μάθει να ζουν με  δάνεια. Με κάρτες.  Και άλλα πολλά στα οποία βεβαίως δεν έχουν άδικο όσοι τα λένε και τα επικαλούνται επιφανειακά όμως γιατί στο βάθος υπάρχουν άλλα αίτια αυτής της απότομης κοινωνικής προσαρμογής από την Ελλάδα της στέρησης, της πείνας, του μεσοπολέμου, της φτώχειας,   του εμφυλίου στην  Ελλάδα της ψεύτικης ευδαιμονίας. Της πλαστικής και επίπλαστης οικονομικής ευμάρειας που βασίστηκε στο «Τσοβόλα δώστα όλα» για να «φτάσει στο λεφτά υπάρχουν»… Και ας μην υπήρχε μια στο ταμείο που πάντα εν τέλει ήταν μείον… θα μπορούσαμε να πούμε και άλλα πολύ περισσότερο όμως εδώ είναι χώρος ειδήσεων και ενημέρωσης και όχι forum κοινωνικού και επιστημονικού προβληματισμού. 

Το βίντεο και η έρευνα αυτή ως ανταπόκριση από την Νέα Υόρκη αποτελούν μέρος μιας μεγάλης δημοσιογραφικής υπέρ 10ετους  έρευνας του  γράφοντος δημοσιογράφου που έχει ενσκήψει στα εσώτερα της  Ελληνό Αμερικανικής  και της Αμερικανό Ελληνικής κοινωνίας, πρόκειται για δυο εντελώς διαφορετικούς κόσμους παρόλο που και οι δυο κοινωνικές τάξεις είναι ταυτόχρονα και Αμερικανοί πολίτες και Ελληνικής καταγωγής ή αν θέλετε Έλληνες με Αμερικανική νοοτροπία.  Δείτε το βίντεο με την συζήτηση έρευνα γνώμης και θα καταλάβετε πολύ περισσότερα από αυτά που εισαγωγικά σας προδιαθέσαμε.  


1 comments:

Ανώνυμος,  13 Ιουνίου 2012 - 1:13 μ.μ.  

Αυτοί οι τύποι που βλέπεται φταίνε για τα χάλια μου με την κρίση του 08 στην στεγαστική πίστη και τις παλιοδουλειές που είχαν κάνει προκειμένου να οικονομήσουν μπόνους και κέρδη για τις βρωμοτραπεζες τους, τώρα έχουν και το θράσος να μου κάνουν μαθήματα εργατικότητας , αυτοί οι απίθανοι. Κόβει χρήμα[ακόμη και τώρα] ο μπερνανκι δίνοντας το σε μεγαλοτραπεζες και επενδυτικά σχήματα προκειμένου να αγοράσουν αξίες[διαφορετικά είναι να έχεις στα χέρια σου πληθωριστικό δολάριο με αρνητικό επιτόκιο καταθέσεως και διαφορετικά να κάνεις τα λεφτά σου ευδαπ που θα έχει πάντα την ίδια αξία, πραγματική αξία όχι στο ταμπλό, κάθε δίμηνο μετρητά] σε όλο τον πλανήτη.
Αυτοί μας υπερχρεωσαν προκειμένου να παρκάρουν τα κεφάλαια τους στην Ευρωπη, αγοράζοντας κρατικό χρέος και αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, αυτοί που ζουν από τον ραντιέρικο τόκο, την τοκογλυφία , αυτοί είναι και οι πρώτοι που έχουν στόμα και μιλάνε,θου κυριε.

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP