Σάββατο 12 Μαΐου: Εκδήλωση Μνήμης στο ΜΠΛΟΚ15

>> Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Το σήμα της πόλης είναι εμπνευσμένο από το ΜΠΛΟΚ15 του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου και αφιερωμένο στους Έλληνες Πατριώτες που αγωνίστηκαν ενάντια στο ναζισμό και στη Γερμανική Κατοχή
Δείτε ΕΔΩ την πρόσκληση για την εκδήλωση του Σαββάτου που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Χαϊδαρίου και η Π.Ε.Α.Ε.Α. 
Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου θα είναι και φέτος στην εκδήλωση και καλεί τα μέλη, τους φίλους του και τους "επισκέπτες" του blog να συμμετάσχουν, ιδιαίτερα τώρα που η ιστορική μνήμη εξασθενεί και οι νεοναζί κάνουν την εμφάνισή τους στις γειτονιές και στο κοινοβούλιο.
 Συμμετέχουμε με το σύνθημα: 
Ζήτω η Εθνική Αντίσταση
Όχι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής
Υπενθυμίζουμε ότι για τέσσερα συνεχή χρόνια ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.  με αφορμή την Πρωτομαγιά και την εκτέλεση των 200 κρατουμένων,  πραγματοποιεί εκδηλώσεις και παρεμβάσεις για την προβολή της Εθνικής Αντίστασης και του αιτήματος το "ΜΠΛΟΚ15 να γίνει Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης". Για τις εκδηλώσεις του 2012 δείτε ΕΔΩ και για περισσότερες αναρτήσεις με θέμα την εκστρατεία ενάντια στους νεοναζί ΕΔΩ.Διαβάστε την πρόσκληση του Δήμου Χαϊδαρίου και της Π.Ε.Α.Ε.Α:
Ο Δήμος Χαϊδαρίου και το παράρτημα Χαϊδαρίου της Π.Ε.Α.Ε.Α. διοργανώνουν το Σάββατο 12 Μαΐου και ώρα 7:30 μμ στο χώρο του Μπλόκ 15 (Στρατόπεδο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α’ πρώην Κ.Ε.Δ.Β.) εκδήλωση τιμής και μνήμης στους 200 κρατούμενους που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944, καθώς και όσων φυλακίστηκαν ή εκτελέστηκαν στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου.

Η Πρόεδρος της Π.Ε.Α.Ε.Α                Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου
Μαρία Καντερέ                                    Δημήτρης Μαραβέλιας
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
αναχώρηση από το Δημαρχείο για το στρατόπεδο στις 7:15μ.μ.

* Έναρξη Τελετής
* Επιμνημόσυνη Δέηση
* Χαιρετισμός Εκπροσώπου Π.Ε.Α.Ε.Α.
* Ομιλία Δημάρχου Χαϊδαρίου
* Κατάθεση στεφάνων
* Ανάγνωση κειμένων από τους ηθοποιούς
Κερασία Σαμαρά και Βασίλη Μπισμπίκη

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP