Αιγιαλός (blog) - Οικολογία, Φύση, Περιβάλλον, Περιέργεια, Εικαστικά, Άνθρωπος, Επιστήμη, Ακτιβισμός... x3

>> Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012Τρία χρόνια ταξίδια στον «Αιγιαλό» (blog) για τη Φύση, την Υγεία, τις Επιστήμες, τις Τέχνες και τα Γράμματα, τα Κινήματα πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος, τον Άνθρωπο και την Κοινωνία.

Επισκεπτόμενος τo blog του Αιγιαλού «ταξιδεύεις» απολαυστικά σε μια  εικαστική οικολογική «άλλη χώρα».

Πολυθεματικό blog για τη Φύση, την Υγεία, τις Επιστήμες, τις Τέχνες και τα Γράμματα, τα Κινήματα πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος, τον Άνθρωπο και την Κοινωνία. Παράλληλα με τους συνδέσμους που προτείνει και τις επιστημονικές αναρτήσεις (ή και αναδημοσιεύσεις) αποτελεί μια χρήσιμη βιβλιοθήκη οικολογικών ιδεών και προτάσεων.


Η προσφορά του Αιγιαλού στο Οικολογικό Κίνημα και γενικότερα για την κοινωνία είναι μεγάλη γιατί, εκτός των ανωτέρω, με τις πρωτότυπες αφίσες που αφιλοκερδώς δημιουργεί για τις ανάγκες συλλόγων, κινημάτων κ.λπ.  προκαλεί το ενδιαφέρον, οξύνει τη φαντασία, και ευαισθητοποιεί όλο και περισσότερους πολίτες. Με άλλα λόγια το blog του Αιγιαλού και ο διαχειριστής του συμβάλλει στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Ο ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου στις εκδηλώσεις «Μέρες Περιβάλλοντος και Πολιτισμού 2011» παρουσίασε ένα δείγμα από τις αφίσες του Αιγιαλού ως μια αναγνώριση της προσφοράς του.

Με αφορμή τα τρία χρόνια συστηματικής παρουσίας και παρέμβασης στο διαδίκτυο, ευχόμαστε  στο διαχειριστή αστείρευτη φαντασία, δημιουργικότητα και ελεύθερο χρόνο τόσο για τις ανάγκες του blog του Αιγιαλού,  όσο και για τις ανάγκες των ενεργών πολιτών και συλλογικοτήτων.

Κώστας Φωτεινάκης
Πρόεδρος του ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.
Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου « Φίλων της Φύσης»
http://xpolis.blogspot.com   
http://naturefriends-gr.blogspot.com

 ...................................................


 Όταν ο "Εφιάλτης της Περσεφόνης" του Νίκου Γκάτσου συναντά την "Αγέλαστο πέτρα" του Φίλιππου Κουτσαφτή τότε  σ' αυτόν τον Αιγιαλό της Ελευσίνας συναντάμε την ελπίδα για το περιβάλλον και το πολιτισμό. Χρόνια Πολλά!   Salamina-Press


Η Αγέλαστος Πέτρα (2000) είναι μία ταινία από τον σκηνοθέτη Φίλιππο Κουτσαφτή. Το κυρίως θέμα της ταινίας είναι η Ελευσίνα. Τα γυρίσματα της ταινίας διήρκεσαν 10 χρόνια. Η ταινία ακολουθεί τις ζωές ορισμένων κατοίκων της Ελευσίνας. Καθημερινοί, απλοί άνθρωποι παρελαύνουν μπροστά από τον φακό απαθανατίζοντας έτσι το κομμάτι της Ελευσίνας που κρατάνε μέσα τους. Η ταινία βραβεύτηκε στο 41ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.
   ...................................................

Χρόνια Πολλά στον φίλο μας "Αιγιαλό"!

Τρία χρόνια ταξίδια στον «Αιγιαλό» (blog) για τη Φύση, την Υγεία, τις Επιστήμες, τις Τέχνες και τα Γράμματα, τα Κινήματα πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος, τον Άνθρωπο και την Κοινωνία.

Τι να πρωτοπεί κανείς για την πολύπλευρη προσφορά του καλαίσθητου πολυθεματικού blog "Αιγιαλός" (www:egialos.blogspot.com) και του διαχειριστή του, στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, στο Περιβάλλον και τα Κινήματα πολιτών για την προστασία του, στον Εθελοντισμό και τον Ακτιβισμό, στην Επιστήμη, τον Άνθρωπο και την Κοινωνία μας γενικότερα.

Η προσφορά του Αιγιαλού άλλωστε δεν εξαντλείται μόνο στο γεγονός ότι αποτελεί πραγματικά ένα blog ουσιαστικής, επίκαιρης και συνάμα αξιόπιστης ενημέρωσης που χρησιμεύει ταυτόχρονα και ως βιβλιοθήκη πληροφοριών για πληθώρα θεμάτων, αλλά συνεχίζεται και με την εκ παραλλήλου διαρκή προσφορά του σε συλλόγους, φορείς, κινήματα πολιτών, συλλογικότητες κ.λπ. κυρίως με την δημιουργία -και μάλιστα αμισθί- πρωτότυπων,ιδιαίτερα "έξυπνων" και μοναδικά καλαίσθητων αφισών που συνοδεύουν τις 
δράσεις τους.

Επ' ευκαιρία λοιπόν των "γενεθλίων" του για τη συμπλήρωση τριών χρόνων συνεχής παρουσίας και παρέμβασης στο διαδίκτυο, ευχόμαστε ολόψυχα στο διαχειριστή του να συνεχίσει με την ίδια ζωντάνια να γεμίζει τις ζωές μας όχι μόνο με την αστείρευτη φαντασία, τη δημιουργικότητα του και το πηγαίο ταλέντο του, αλλά και με την μοναδική ευαισθησία που τον διακρίνει. Τον ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για την υπερπολύτιμη βοήθειά του στην κοινή προσπάθεια για την προστασία και ανάδειξη του υγροτόπου των Μεγάρων.

ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΕ "ΑΙΓΙΑΛΕ"!
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!
   ...................................................Την τελευταία τριετία αυτό το blog προσπάθησε να φέρει σε επαφή και να ενώσει διαφορετικές φωνές, απόψεις σχετικά με τις επεμβάσεις και την επαναφορά/ αναδόμηση του περιβάλλοντος. Μέσα από αυτό το απλό και ηλεκτρονικό μέσο, όλες αυτές οι φωνές τείνουν σε ένα και μόνο, στο να εισακουστούν. Αυτό το blog ανήκει σε όλους εμάς που έχουμε υψώσει τη φωνή μας, μας απασχολεί και έχουμε συνδεθεί με αυτό! Σας ευχαριστώ. egialos.blogspotΔημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP