Σπαθόλαδο

>> Σάββατο, 21 Απριλίου 2012

Bάλσαμο για το σώμα και την ψυχή
Mε ιδιότητες που το κατατάσσουν σε ένα από τα πολύ σημαντικά για τον άνθρωπο θεραπευτικά βότανα, το βαλσαμόχορτο από την αρχαιότητα είναι γνωστό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση δερματολογικών προβλημάτων, την επούλωση πληγών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Στις μέρες μας, όμως, είναι ένα από τα βότανα που έχουν ερευνηθεί περισσότερο και με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ήπιας και μέτριας κατάθλιψης και άλλων ψυχικών και νευρολογικών διαταραχών.

Oι θεραπευτικές του ιδιότητες 


Tο βάλσαμο θεωρείται:

• Aντικαταθλιπτικό, ηρεμιστικό, αντισπασμωδικό και βελτιωτικό της ποιότητας του ύπνου σε αϋπνίες.

• Aντιφλογιστικό και επουλωτικό για εγκαύματα και πληγές. Επίσης, θεωρείται ότι επιταχύνει την εξαφάνιση των στιγμάτων της λευκόρροιας και των σκληρών όγκων του δέρματος.

• Τονωτικό και διεγερτικό για εξασθενημένους οργανισμούς.

• Καταπραϋντικό και ανακουφιστικό σε βρογχίτιδα, βήχα, άσθμα.

• Eμμηναγωγικό-ρυθμιστικό της εμμήνου ρύσεως.

• Διουρητικό.

• Σπασμολυτικό.

• Για στομαχικές-εντερικές διαταραχές.

• Αντιπυρετικό και παυσίπονο.


Yπερικό και κατάθλιψη

Σύμφωνα με πολλές διεθνείς επιστημονικές μελέτες, η επίδραση του βαλσαμόχορτου στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης είναι θετική. Bάσει μιας πρόσφατης μελέτης που διεξήγαγε μεγάλη γερμανική φαρμακευτική εταιρεία και δημοσιεύτηκε στο «British Medical Journal», το βάλσαμο αποδείχτηκε τουλάχιστον εξίσου δραστικό με την παροξετίνη, ένα συχνά συνταγογραφούμενο φάρμακο κατά της κατάθλιψης.

Oι μισοί από τους ασθενείς που το έλαβαν, ανακουφίστηκαν από την κατάθλιψη χωρίς να εμφανίσουν σημαντικές παρενέργειες (με συχνότερη τις γαστρεντερικές ενοχλήσεις), ενώ στην ομάδα της παροξετίνης το αντίστοιχο ποσοστό ήταν το ένα τρίτο.


http://www.siniparxi.gr

ΣυνΥπαρξη: Ιδέα και φιλοσοφία
Η Συνύπαρξη δημιουργήθηκε, για να φέρει στο σπίτι σας προϊόντα διατροφής και όχι μόνο, που η παραγωγή τους γίνεται από ανθρώπους που επέλεξαν συνειδητά να ασχοληθούν με τη γη και τη φύση γενικότερα στο μέτρο που αυτή το επιτρέπει.

Το όνομά μας δηλώνει την επιθυμία μας για την αρμονική συνύπαρξη όλων μας με γνώμονα το σεβασμό στη φύση, τους ανθρώπους που δουλεύουν σ’ αυτήν αλλά και τους καταναλωτές των προϊόντων τους. Η αρχή αυτή εκφράζεται τόσο στην επιλογή των προϊόντων αυτών, όσο και στη διανομή τους.

Με τη Συνύπαρξη προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε μία πύλη, από την οποία ο καθένας από εμάς θα μπορεί να αντλεί πληροφορίες για τα προϊόντα που παράγονται από αγροτικούς συνεταιρισμούς και παραγωγούς, τους οποίους αξίζει να υποστηρίξουμε.

Αυτό που προσφέρουμε εμείς ως υπηρεσία είναι ο εντοπισμός επιλεγμένων βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων και η διανομή τους στο σπίτι σας, έχοντας παράλληλα ως στόχο τη διατήρηση των τιμών στα επίπεδα των παραγωγών και των συνεταιρισμών.

Επειδή πιστεύουμε στο εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο, για πολλά από τα προϊόντα μας συνεργαζόμαστε με το μη-κερδοσκοπικό Συνεταιρισμό Αλληλέγγυας Οικονομίας “Συν-άλλοις” που διαθέτει προϊόντα τα οποία προμηθεύεται απευθείας από εγχώριους παραγωγούς και συνεταιρισμούς, με τη μικρότερη δυνατή οικονομική επιβάρυνση για το κοινό.

Tα φρέσκα βιολογικά προϊόντα που διακινούνται μέσα από τη “Συνύπαρξη” προέρχονται από παραγωγούς που ανήκουν στην Ένωση Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδος.

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP