Γυμνάσιο Αιαντείου Σαλαμίνας: Βρυξέλλες... ερχόμαστε!

>> Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Το Σάββατο 28 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών η τελετή απονομής της εκστρατείας Οικολογικής Μετακίνησης ecomobility 2011-2012. Στην εκστρατεία φέτος συμμετείχαν 38 Γυμνάσια από όλη τη χώρα, τα οποία συμμετείχαν εθελοντικά με ομάδες 8 μαθητών της Γ' Γυμνασίου και από 1 έως 2 καθηγητές τους.

Το Γυμνάσιο Αιαντείου κατέλαβε την πρώτη θέση, καθώς η επιτροπή αξιολόγησης θεώρησε ότι είχαμε την καλύτερη εργασία! Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές έχουν ως στόχο να ερευνήσουν τα προβλήματα της πόλης τους αναφορικά με την οικολογική μετακίνηση, να προτείνουν λύσεις και να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία το μέγιστο δυνατό.

Ήταν μία απίστευτη γιορτή, την οποία διοργάνωσε ο Εθελοντικός Οργανισμός Εcocity και την οποία τίμησαν σημαντικοί καθηγητές από πολλά Πανεπιστήμια της Ελλάδος, το ΥΠΕΠΘ, καθώς επίσης και φορείς της πολιτείας και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την τελική απονομή έκανε η κ. Μαριέττα Γιαννάκου, Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την οποία θα συναντήσει η νικήτρια ομάδα στις Βρυξέλλες όπου θα φιλοξενηθεί για μία ολόκληρη εβδομάδα. Επιπλέον, η ομάδα θα συναντήσει τον Ευρωπαϊκό Επίτροπο Περιβάλλοντος για να συζητήσει μαζί του τα προβλήματα της Σαλαμίνας και τις προτάσεις της ομάδας.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η ομάδα έδωσε συνέντευξη στον Αδέσμευτο Τύπο, πληροφορήθηκε ότι το περιοδικό AUTOMOTO θα κάνει αφιέρωμα στην εργασία μας και συζήτησε με πολλούς διακεκριμένους συγκοινωνιολόγους με τους οποίους θα υπάρξει και περαιτέρω συνεργασία.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε (καθώς έχει απόλυτη σχέση με τις προτάσεις της ομάδας) ότι η Επιτροπή έκανε χαρακτηριστικά στην απονομή το εξής σχόλιο:" Η ομάδα ecomobility είπε ΟΧΙ στη ζεύξη Περάματος Σαλαμίνας και εμείς της λέμε ΝΑΙ στη ζεύξη Σαλαμίνας Βρυξελλών!"

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μία φορά τους καθηγητές μας, κ. Δημήτριο Τσιμούρα και κ. Μαίρη Κανάκη, τους ακούραστους συνεργάτες και συμβούλους μας, για την ευκαιρία που μας έδωσαν να εκφραστούμε και να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η προβολή του νησιού μας και η επίλυση των προβλημάτων του. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά και τον Δ/ντή του σχολείου μας κ. Κοτσώνη Δημήτριο, για τη διευκόλυνσή και την ενθάρρυνσή του σε ό,τι του ζητήσαμε.

Η ομάδας μας δεσμεύεται να συνεχίσει να παλεύει για το καλό και την ανάδειξη της Σαλαμίνας μας. Σας ευχαριστούμε όλους! Βρυξέλλες...ερχόμαστε!

Στην ομάδα ecomobility συμμετείχαν οι μαθητές:
Λατσώνας Απόστολος, Πέππα Φανή, Χαλκιάς Γιώργος, Μητράκη Παναγιώτα, Θεοχάρης Νίκος, Χρυσοβαλάντου Παναγιώτου, Πλευράκης Ριχάρδος & Πετροχείλου Γιώτα.


http://ecomobilityaianteio.blogspot.com/?zx=c81d2c2547004885

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP