Σαλαμίνα: μη φιλικά ferry boat

>> Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Έχουμε άραγε αναρωτηθεί εάν τελικά τα ferry boat του νησιού μας είναι "φιλικά" στα ΑμΕΑ και τους πεζούς; Έχουμε αναλογιστεί τι σημαίνει να μπεις στο ferry boat και να βρίσκεσαι σε αναπηρικό καροτσάκι, να κουβαλάς βαλίτσες ή να κρατάς στα χέρια σου μωρό; Μάλλον, όχι, διότι οι περισσότεροι από εμάς, είτε προτιμάμε την άνεση του αυτοκινήτου μας, είτε απλά λέμε "Υπάρχει και το καραβάκι!", το οποίο όμως δε λειτουργεί όλες τις ώρες... Κάποιοι συνάνθρωποί μας, όμως, για όλους τους παραπάνω λόγους έχουν υποχρεωθεί να εισπνέουν όλα τα καυσαέρια και να βρίσκονται στο κρύο, επειδή...

τα σκαλιά είναι "Γολγοθάς" για αυτούς

Ας δημιουργηθούν οι συνθήκες για όλους, αφού όλοι μας έχουμε ίσα δικαιώματα στην κυκλοφορία και την μετακίνηση!


http://ecomobilityaianteio.blogspot.com


Απο σχόλιο στο Salamina-press.blogspot: 

Πολύ εύστοχη η ανάρτηση. Πραγματικά είναι έξω από κάθε λογική σεβασμού σε θεσμοθετημένα δικαιώματα αλλά και πρακτικές ανάγκες, η κατάσταση στο πορθμείο. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματικός χώρος βάλλεται, και σωστά, πιστεύω, τα τελευταία χρόνια, γιατί δεν έχει επιδείξει κανενός είδους κοινωνική πολιτική και ευθύνη. 

Πάνω απ' όλα το κέρδος (και λογικό αν μη τι άλλο) από μια επιχειρηματική δραστηριότητα που θα έπρεπε να προσφέρει κάποια στοιχειώδη ανταποδοτικά οφέλη στους πολίτες που διακινεί, προσβασιμότητα σε ΑμΕΑ και διευκόλυνση ευαίσθητων ομάδων (υπέργηροι κλπ),αλλά και αυτό το οποίο είναι πάγιο αίτημα απ' όλους σχεδόν. Μια τιμολογιακή πολιτική φιλική στο μόνιμο κάτοικο.

Τέλος επειδή είχα πολύ καιρό να μπω σε blog της Σαλαμίνας θα πρέπει και πάλι να επισημάνω και να παρακαλέσω να το σκεφτείτε. Από το να σβήνονται σχόλια κάποιων 2 3 επαγγελματιών υβριστών τε και υπερασπιστών διαφορετικών σε κάθε δημαρχιακή θητεία , επιτέλους απενεργοποιήστε τα σχόλια και αφήστε την είδηση να φωνάζει και όχι τον κάθε διατραγμένο που μέσα στην ανωνυμία υβρίζει και φωνασκεί ,δικαίως ή αδίκως δε με ενδιαφέρει. 

Απλά κάνει αποκρουστική την όλη εμφάνιση των τοπικών blog. Και το φοβερό είναι ότι δεν έχω δει άλλη περίπτωση σαν και αυτό που συμβαίνει με τα blog στη Σαλαμίνα. Ντροπή ρε συμπολίτες....

Με εκτίμηση,
Μ.Τ. Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής.

9/3/12 17:32

http://salamina-press.blogspot.com/2012/03/ferry-boat.html

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP