Οι βρυκόλακες

>> Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Όλοι μας φαντάζομαι έχουμε  υπ όψιν μας το θρύλο του Κόμη Δράκουλα, και των όμοιων του… τους αιμοδιψείς εκείνους νεκροζώντανους που καραδοκούν σε σκοτεινές γωνιές προκείμενου να ορμήσουν στο θύμα τους την στιγμή ακριβώς εκείνη που θα είναι πιο ανυποψίαστο, ευάλωτο και αβοήθητο από ποτέ  και να ικανοποιήσουν την αρχέγονη ανάγκη τους …για ανθρώπινο αίμα…!!

 Όλοι μας έχουμε δει την αριστουργηματική ταινία με την Winona Ryder  και τον Gary Oldman , που μας μετέφερε σε σκοτεινούς πύργους στα Καρπάθια Όρη , σε νύχτες με πυκνή ομίχλη και αλλόκοτα πλάσματα του σκότους που μαγνήτιζαν τα θύματα τους με  την απόκοσμη λάμψη των ματιών τους και τα έκαναν έρμαια των επιθυμιών τους μέχρι να στραγγίξουν από μέσα τους και την τελευταία σταγόνα…ζωής!! 
Όλα αυτά στο φως της μέρας ίσως φαντάζουν απλώς δεισιδαιμονίες και παραμύθια για μικρά παιδιά … Μα είναι ποτέ δυνατόν στο σύγχρονο κόσμο , στην κοινωνία που ζούμε να υπάρχουν  πλάσματα με έκδηλη  ευαισθησία στο φως και δηλωμένη απέχθεια το σκόρδο και τους σταυρούς ….οι γνωστοί σε όλους μας  «βρικόλακες» ;;;;;;

Και όμως…
Ακόμη και αυτή την στιγμή που διαβάζεις αυτό εδώ το άρθρο, σε πληροφορώ ότι …. βρίσκονται εκεί έξω!!! Κυκλοφορούν ανενόχλητοι ανάμεσα μας όπως ένας οποιοσδήποτε συνηθισμένος άνθρωπος μέχρι το ένστικτό τους για επιβίωση να τους μεταμορφώσει σε… αρπακτικά!!!!!!!
Δεν σου μιλάω φυσικά για τους ακόλουθους του περίφημου παλουκωτη Βλαντ Τσεπες, η κατά κόσμον…. Κόμη Δράκουλα (που πλέον θέλουμε να πιστεύουμε ότι αναπαύεται εν ειρήνη στο Αβαείο του Καρφαξ), αλλά για τους βρικόλακες του συναισθήματος που διψάνε …όχι για ανθρώπινοαίμα…αλλά για ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!!! Μην μου πεις ότι δεν έχεις νιώσει ΠΟΤΕ να σε έχουν ΑΓΓΙΞΕΙ;;; Να σε έχουν  ΣΤΡΑΓΓΙΞΕΙ;;;;


Μην το παίρνεις επιπόλαια το ζήτημα, τα πράγματα είναι ΣΟΒΑΡΑ!

Πρόκειται για αυθεντικά πλάσματα του σκότους, που μπορούν να σου γλυκάνουν τα αυτιά με γαλιφιές και υποσχέσεις , να σου χρυσώσουν το χάπι χωρίς να το πάρεις χαμπάρι, να σου θολώσουν το μυαλό με ένα σωρό τερτίπια, μέχρι να καταφέρουν να σε μπλέξουν στα δίχτυα τους!! Και πως θα μπορούσες βέβαια να μην ενδώσεις;;;

Είναι γοητευτικοί , γαλαντόμοι, έξυπνοι και ταλαντούχοι… Τους γνωρίζεις ελάχιστα και α μ έ -σ ω ς  σε κερδίζουν , θέλεις κι άλλο από αυτούς, από τον χρόνο τους , από την προσοχή τους, από την λάμψη τους … Περιμένεις περισσότερα και φυσικά σου δίνουν λιγότερα, πέφτεις θύμα τους και τους λες και ευχαριστώ που σ’ αφήνουν να ανασαίνεις δίπλα τους, τους λες ευχαριστώ που προτίμησαν τη δική σου κάρδια ή και την δική σου τσέπη να λεηλατήσουν!!

Μην φανταστείς πως είναι από αυτούς τους κλασικούς μυθιστορηματικούς βρικόλακες που σηκώνονται από το φέρετρο τη νύχτα ανάμεσα σε λύκους, αρουραίους και νυχτερίδες… Πρόκειται για μια έκφραση μεταφορική , προκειμένου να σε κάνω να καταλάβεις τον αντίκτυπο που έχει η συμπεριφορά τους στην δική σου ζωή… Ζούνε στην πόλη που ζεις, παρκάρουν το αμάξι τους δίπλα στο δικό σου, συχνά τρώτε στο ίδιο τραπέζι, ίσως μοιράζεσαι και το ίδιο κρεβάτι με έναν από αυτούς….

Είναι οι γλυκύτατοι συνάδελφοι σου που σε φορτώνουν με έξτρα δουλειά χωρίς καν να το  πάρεις πρέφα, γιατί αυτοί είναι πααααρα πολύ απασχολημένοι με τις ίντριγκες του γραφείου και δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με ..πρακτικά ζητήματα!! Είναι η θεια σου που  σου δημιουργεί του κόσμου τις ενοχές , προκειμένου να κάνεις πάντα το δικό τους γιατί «έτσι πρέπει, να τη βοηθήσεις και αυτήν την καημένη που είναι μεγάλη σε ηλικία και ανήμπορη και έχει κάνει τοοοοοοσα  για σένα».

Είναι εκείνος ο συναρπαστικός γκόμενος-α που τη μια στιγμή σου χαρίζει απλόχερα στιγμές οικειότητας και ευτυχίας και  στο καπάκι μεταμορφώνεται σε παγοκολώνα…. Αφήνοντας σε με ένα σωρό ερωτηματικά («τι μπορεί να έκανα τώρα και άλλαξε έτσι…;;;»).

Φυσικά και δεν πρόκειται ποτέ  να σε βάλουν να κάνεις κάτι με το ζόρι…..Όχι προς Θεού, εδώ δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για καταναγκασμό! Σε υπνωτίζουν, δημιουργώντας μια πλαστή πραγματικότητα με βάση όλα αυτά που ξέρουν ότι θες να ακούσεις,εκμεταλλεύονται όλα τα κρυφά σου όνειρα και τις αδυναμίες σου και καταφέρνουν να σε ελέγξουν!!

Και ενώ ένας φυσιολογικός άνθρωπος που ενδιαφέρεται για σένα όταν αντιληφθεί μια αδυναμία σου θα σε συμπονέσει ή θα προσπαθήσει να σε βοηθήσει, ο βρικόλακας που σου κάνει το «φίλο» απλώς θα τρίψει τα χέρια του με ικανοποίηση!! «Το πεδίο είναι ελεύθερο, το θύμα είναι έτοιμο να κάνει για μένα όοοοοοτι θέλω….χεχεχε!!!»

Επιστρατεύει όλη τη γοητεία του για να σε παραπλανήσει και να σε κερδίσει το συντομότερο δυνατόν, κλείνεις τα αυτιά και τα μάτια σε οποιαδήποτε εξωτερική αντικειμενική πληροφορία για το συγκεκριμένο άτομο, («κακοήθειες…τς, τς, τς!!») και πρώτου καλά καλά το καταλάβεις, φέρεσαι όπως δεν έχεις ποτέ φερθεί ξανά, και του ανοίγεις το σπίτι σου, το αμάξι σου, το πορτοφόλι σου, την καρδιά σου…για να μην πω και τίποτε άλλο!!

Δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να πω ότι είναι …διαταραγμένες προσωπικότητες όλοι αυτοί! Απλά όπως τα βαμπίρ του σινεμά τρέμουν μπροστά σε μια σκελίδα σκόρδο ή σε λίγο αγιασμό, έτσι και τα βαμπίρ συναισθημάτων, τρομοκρατούνται όταν έχουν να αντιμετωπίσουν ευθύνες, πλήξη, απαιτήσεις …. Απλώς αντιλαμβάνονται τη ζωή διαφορετικά από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Θέλουν να είναι το επίκεντρο της προσοχής, να ζουν μέσα σε δυνατές συγκινήσεις , να διασκεδάζουν μέχρι τελικής πτώσεως αλλά να έχουν πάντα κάποιον άλλον να ασχολείται με τα βαρετά ρουτινιάρικα θέματα της καθημερινότητας!

Απομυζούν την ενέργεια σου , και εκβιάζοντας σε συναισθηματικά , βάζουν εσένα να «δουλεύεις γι αυτούς» προκειμένου αυτοί να παραμείνουν για πάντα -αν είναι δυνατόν – στην παιδική τους ηλικία!  

Οι ίδιοι δύσκολα αντιλαμβάνονται – και ΠΟΤΕ δεν παραδέχονται-  πόσο παιδιάστικη είναι η συμπεριφορά τους. Αυτός που πρέπει να τους αναγνωρίσει είσαι ΕΣΥ προκειμένου να μπορέσεις εγκαίρως να κάνεις τη διάγνωσή σου και να προστατευτείς! Μπορεί να παρουσιάζουν διάφορα «συμπτώματα» αλλά η επίδραση τους πάνω σου θα είναι πάντα η ίδια: σου «βαράνε» το ντέφι και χορεύεις, σου ρουφάνε κάθε στάλα ενέργειας, χάνεις τον εαυτό σου, κάνουν τα νευράκια σου τσαταλάκια,  κοινώς ΣΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ !! Αν δεν σ’ αρέσει και πολύ η ιδέα να είσαι ΘΥΜΑ λοιπόν, ρίξε μια μάτια στα παρακάτω, για να δούμε αν κάποιος  από τους τυπάκους που σου περιγράφω, σου θυμίζει κατιτί….

ο rebel without a cause  (το γοητευτικότατο «κακό παιδί» που ποτέ δεν θα πήγαινες στη μαμά σου, που λατρεύει την ταχύτητα-παντου- και τις δυνατές συγκινήσεις, εξιτάρεται με το σεξ, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, σε κάνει να γελάς ασταμάτητα και με το που τον συναντάς η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο…. Φανατικός της ελευθερίας, μόλις αρχίσεις να έχεις την παραμικρή απαίτηση υπευθυνότητας από αυτόν, είτε ξεσπάει βίαια σαν οργισμένα νιάτα που είναι, είτε σου διαλύει το νευρικό σου σύστημα με την απόλυτη απάθεια του… )


ο salesman ( σαν μεσίτης ακινήτων ή πωλητής αυτοκινήτων, σε τυφλώνει με το αστραφτερό χαμόγελό του, τις κολακείες και  το savoire vivre και ξεχνάς να διαβάσεις τα….ψιλά γράμματα του συμβολαίου που υπογράφεις!!! Τον συμπαθείς στο πιτς φιτίλι μια που σου δίνει την εντύπωση ότι έχετε τοοοοσα μα τόσα κοινά στο χαρακτήρα σας- στην πραγματικότητα είναι τόσο «λαμογιο» που από μια αθώα κουβεντουλα μεταξύ σας,  παίρνει οοοσες πληροφορίες του χρειάζονται για να σε «ψήσει» .Σου δημιουργούν ένα  κλίμα εμπιστοσύνης.)


ο βαρύμαγκας ( εθισμένος στην οργή, είναι σαν να ζει ακόμη στη ζούγκλα και ο μόνος τρόπος που έχει μάθει να αλληλεπιδράει με τους ανθρώπους είναι να τους δημιουργεί φόβο. Εσύ βραχυκυκλώνεις, και αντί να υψώσεις το ανάστημα σου, κάνεις ότι προστάξει ο «βασιλιάς των ζώων» .Στόχος του να σε τσιτώσει τόσο ώστε να βγεις από τα ρούχα σου και να παίξεις το παιχνιδάκι του…)


Η drama-queen (χρειάζεται  τους αυλικούς της για να επιβιώσει. Είναι εμφανίσιμη, λαμπερή και σέξι, εξαιρετικά ανασφαλής με την εικόνα της, ανταποδίδει το φλερτ μόνο και μόνο επειδή κολακεύεται, θέλει αν είναι αρεστή σε όλους ανεξαιρέτως, προσποιείται ακόμη κα αρρώστιες προκειμένου να σου δημιουργήσει ενοχές και να έχει το 100% της προσοχής σου.. )


Η Mrs Perfect (προσπαθεί να πείσει τον εαυτό της ότι δεν έχει καμία από τις αδυναμίες που θεωρούνται ανθρώπινες,  δεν παραδέχεται ποτέ ότι κάνει σκέψεις  που κατά  τον  δικό της κανόνα ηθικής θεωρούνται στην καλύτερη περίπτωση…κατινιες!! Πιστεύει ότι όσο περισσότερο κρατάει την αξιοπρέπεια της και στερείται τις απολαύσεις της ζωής τόσο καλύτερος άνθρωπος γίνεται!! Είναι πάντα καθώς πρέπει και λατρεύει να δίνει σε σημείο που καταντάει παθολογικό , ποντάροντας στο φιλότιμο σου ότι θα τεθεί σε λειτουργία και θα σε ωθήσει να της το ανταποδώσεις. Και φυσικά σου δημιουργεί ενοχές αν δεν το κάνεις…)


Ο Αδωνις (γεννημένος για να περπατάει στο κόκκινο χαλί, φτιαγμένος για πράγματα μεγάλα, το παραμικρό ψεγάδι του μπορεί να του δημιουργήσει σοβαρότητα κατάθλιψη, γι αυτό και δεν ανέχεται κανενός είδους κριτική. Οι άνθρωποι του περιβάλλοντος του απαγορεύεται να έχουν οποιουδήποτε είδους επιθυμίες , ή ταλέντα. Σε κάνει να προσπαθείς πάση θυσία να κερδίσεις την αγάπη του…άδικα όμως μια που είναι ήδη ερωτευμένος….με τον εαυτό του και μόνο!!)


Ο Σπασίκλας (πολέμιος της αναρχίας και του χάους, ονειρεύεται έναν κόσμο σχολαστικά οργανωμένο, δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια και είναι εθισμένος στην δουλειά του .Η παραμικρή απόκλιση από τη ρουτίνα του τον βγάζει από τα νερά του .Γι αυτόν δεν υπάρχει γκρι …μόνο άσπρο και μαύρο, και φυσικά θα προσπαθήσει να σου κάνει και σένα πλύση εγκεφάλου μέχρι να το πιστέψεις μια που είναι από τη φύση του εξουσιαστικός. Και φυσικά αν δεν συμμορφωθείς με όλα αυτά τα πρέπει , τις ηθικές αρχές , αν δεν είσαι τυπικός και υπεύθυνος, θα έρθει το τέλος του κόσμου, ή θα καείς στην πυρά….τίποτα λιγότερο!!)
Ο Σαλταρισμένος (τίποτα γι’ αυτόν δεν είναι τυχαίο!! Το ότι ακούει φωνές, ακούει συμβαίνουν αλήθεια όμως όλα αυτά ή τα φαντάζεται;; Ιδού η απορία!! Όλο το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον του και αυτή η καχυποψία του σε οδηγεί  στο να του φέρεσαι πάντα υποκριτικά . Δημιουργεί προβλήματα από το πουθενά και προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει κώδικες και απόκρυφα μηνύματα , σε υποβάλλει σε τεστ για να δει αν αξίζεις. Διαρκώς αναζητά την αλήθεια και αν τυχόν σε πιάσει να λες ψέματα ή δεν περάσεις  το τεστ θα σε σβήσει από το χάρτη!! Περιττό να σου πω ότι ζ η λ ε ύ ε ι  παρανοϊκά!!! Τζιιιζ!!)

Αυτά σε γενικές γραμμές για να μην σε τρομάζω άλλο. 
Σίγουρα κάποιους από αυτούς τους έχεις ήδη συναντήσει στη ζωή σου, και μην μπερδεύεσαι, σε κάθε κατηγόρία θα συναντήσεις τόσο άντρες όσο και γυναίκες…
Μήπως χρειάζεσαι βοήθεια, είτε να καταλάβεις το γιατί συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται είτε για να τους εξορκίσεις μια και καλή από τη ζωή σου???? 
Σε καλό δρόμο είσαι , τουλάχιστον έχεις αντιληφθεί ότι σε έχουν υπνωτίσει!

Κ αυτό είναι το πρώτο βήμα προς την απελευθέρωση από τα δίχτυα τους!!
http://www.rodostoday.gr/cms/content/view/40/71/
Φώτο: http://www.wrongsideoftheart.com/2009/12/dracula-prince-of-darkness-1966-uk/

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP