Ντοκιμαντέρ: Ο Αγωγός

>> Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011
Περίληψη
Η ταινία αφηγείται την ιστορία της κοινότητας του Ρόσπορτ, που τα έβαλε με την πετρελαϊκή εταιρεία Σελ και το Iρλανδικό κράτος. Η ανακάλυψη φυσικού αερίου σ’ αυτό το απομακρυσμένο, παραθαλάσσιο χωριό οδήγησε στην πιο δραματική σύγκρουση πολιτισμών στην ιστορία της σύγχρονης Ιρλανδίας.

Το δικαίωμα των αγροτών να ορίζουν τα χωράφια τους και των ψαράδων να ορίζουν τους ψαρότοπούς τους, τους έφεραν αντιμέτωπους με μια απ’ τις πιο ισχυρές πετρελαϊκές εταιρείες στον κόσμο.

Υπόθεση

Οταν οι κάτοικοι απευθύνθηκαν στο κράτος για να ζητήσουν την προστασία όσων δικαιωματικά τους ανήκαν, ανακάλυψαν ότι η κυβέρνηση είχε προτάξει στα δικά τους δικαιώματα το δικαίωμα της Σελ να εγκαταστήσει τον αγωγό. Κα ταγράφοντας την προσωπική εμπειρία τριών κεντρικών χαρακτήρων στο απόγειο του αναβρασμού, Ο αγωγός αφηγείται την ιστορία μιας κοινότητας που υπέστη έναν τραγικό διχασμό και παρουσιάζει τις προοπτικές ενός αγωγού φυσικού αερίου που μπορεί να φέρει οικονομική ευμάρεια, μπορεί όμως και να καταστρέψει έναν τρόπο ζωής εδραιωμένο εδώ και πολλές γενιές.


http://www.clickatlife.gr/movie/cinema/the-pipe?id=5028

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP