Ισχυρή αντίδραση και όχι βαρύγδουπες ανακοινώσεις

>> Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου το SALAMINA-PRESS σε ανάρτηση με τίτλο "πανελλήνιος συντονισμός ενάντια στην χωροθέτηση των υδατοκαλλιεργειών" εκκαλούσε τον Δήμαρχο και την δημοτική αρχή για την στάση της, να μην υπογράψει την συγκεκριμένη δράση. Σήμερα ενάμιση μήνα μετά, όλοι βρεθήκαμε προ τετελεσμένου γεγονότος.

Η κυβέρνηση που υποθήκευσε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας ολοκλήρωσε το καταστροφικό της έργο και στον τόπο μας ψηφίζοντας "νύχτα" τον νομό για τις υδατοκαλλιέργειες. Ενορχηστρωτές ο κ. Σηφουνάκης και ο κ. Παπακωνσταντίνου, που από μελλοντικοί σωτήρες κατάντησαν νεκροθάφτες. Αναρωτιέται κανείς τι θα μπορούσε να είχε κάνει ο δήμαρχος; Ίσως τίποτα!

Αποδεικνύεται όμως ότι τα πράγματα αλλάζουν μόνο όταν υπάρχει ισχυρή και οργανωμένη αντίδραση. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Κερατέας των αγανακτισμένων και των παρελάσεων. Στην πρώτη περίπτωση ο αγώνας των πολιτών ματαίωσε έστω και προσωρινά τα σχέδια της κυβέρνησης για την δημιουργία ΧΥΤΑ ενώ στις άλλες δυο καθόρισαν τις πολιτικές εξελίξεις. Ο δήμαρχος και η παράταξη του, έπρεπε να ήταν μπροστάρηδες στον αγώνα. Τώρα με ψηφισμένο το νομοσχέδιο, οι ανακοινώσεις μοιάζουν με ειρωνεία. Προφητικά είχαμε γράψει για τον Δήμαρχο και την πολιτική του Πόντιου Πιλάτου.

Αποδεικνύεται με τον χειρότερο τρόπο για εμάς, τους πολίτες ενός τόσο υποβαθμισμένου νησιού, ότι πολιτική τέτοιου τύπου δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα.

Ο Δήμαρχος πρέπει επιτέλους να επιλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης και να προασπίσει τα συμφέροντα των πολιτών που τον εξέλεξαν. Υπάρχει πράγματι το άλλοθι του αιφνιδιασμού. Κανείς δεν γνώριζε, ούτε ο PERIVOS, ούτε η ΝΑΥΜΑΧΙΑ, ούτε οι συνδυασμοί της αντιπολίτευσης, ούτε και οι άλλοι Δήμοι που πλήττονται από το νομοσχέδιο.

Αδιαμφισβήτητο όμως είναι και το γεγονός ότι από την πλευρά του Δήμου Σαλαμίνας δεν υπήρξε καμία οργανωμένη αντίδραση στα επικείμενα τότε και ψηφισμένα τώρα σχέδια της κυβέρνησης. Ας σταματήσουν λοιπόν οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις και όπως  στην περίπτωση του ειδικού τέλους, ο δήμαρχος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων φροντίζοντας ο νόμος αυτός να ακυρωθεί είτε ουσιαστικά είτε στην πράξη.


http://salamina-press.blogspot.com/2011/11/blog-post_3710.html

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP