Υδατοκαλλιέργειες... απαιτούμε από το Δήμο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων!

>> Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Στις 14.11.2011, την ώρα που η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας διοργάνωνε συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την αποτροπή της θεσμοθέτησης του «Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες», δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 2505/2011, σύμφωνα με το οποίο η επίμαχη ΚΥΑ έχει εγκριθεί από τις 4.11.2011!

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, την ημέρα που θα παρεχόταν ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου, έλαβαν χώρα τα εξής:

(α) συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας και έλαβε απόφαση έκφρασης γνώμης επί του Σχεδίου της ΚΥΑ,

(β) το Συμβούλιο διαβίβασε τη γνώμη στο ΥΠΕΚΑ,

(γ) το ΥΠΕΚΑ, επεξεργάστηκε τη γνώμη του Συμβουλίου και διαμόρφωσε την τελική εισήγησή του προς την αρμόδια διυπουργική Επιτροπή,

(δ) το ΥΠΕΚΑ διαβίβασε την εισήγησή του στην διυπουργική Επιτροπή και

(ε) η Επιτροπή, η οποία αποτελείτο από τους Υπουργούς κ. κ. Παπακωνσταντίνου, Σηφουνάκη, Καστανίδη, Βενιζέλο, Χρυσοχοϊδη, Ραγκούση, Σκανδαλίδη και Γερουλάνο, συνεδρίασε, μελέτησε και ενέκρινε το περιεχόμενο της ΚΥΑ.

Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή καταγγέλλει σε όλους τους τόνους ότι η διαδικασία αυτή στην πραγματικότητα δεν έλαβε χώρα και ότι η υπογραφή της εν λόγω ΚΥΑ αποτελεί ένα πρωτοφανές σκάνδαλο, τόσο για λόγους διαδικασίας, όσο και για λόγους ουσίας. Ήδη ο αρμόδιος εισαγγελέας έδωσε εντολή να χορηγηθούν στην Επιτροπή καθοριστικά στοιχεία και σύντομα αυτή ή θα δώσει στη δημοσιότητα αποδείξεις και ονόματα.

 Επιβάλλεται, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, η ΚΕΔΕ,  οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και οι απλοί πολίτες να συστρατευτούν στην προσπάθεια και να απαιτήσουμε από κοινού την άμεση ανάκληση της ΚΥΑ. Κυρίως, καλούνται όλοι οι βουλευτές και πολιτευτές των νησιωτικών και παράκτιων περιοχών, που αύριο θα ζητήσουν την ψήφο μας, να υπογράψουν την  σχετική Διακήρυξή  και να μπουν μπροστά στον αγώνα .

Ειδικά για τη Σαλαμίνα θεωρούμε ότι η χωροθέτηση της ΠΟΑΥ αποτελεί σοβαρότατο πλήγμα στο περιβάλλον του νησιού. Μοναδικής ομορφιάς τοπία, (Πυριακόνι, Μικρό και Μεγάλο Λαμπρανό ) ή περιοχές που χρησιμοποιεί μεγάλος αριθμός λουομένων είναι δυνατό πλέον να κατακλυστούν μόνιμα από κλωβούς και χερσαίες εγκαταστάσεις. Μπορεί μια μάχη να χάθηκε αλλά ο πόλεμος δεν έληξε.

Επιβάλλεται ο λαός της Σαλαμίνας να αντιδράσει δυναμικά!
Απαιτούμε από το Δήμο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων!

Επόμενες επιλογές η νομική οδός και οι αντιδράσεις των κατοίκων.

Perivos

Περισσότερα: http://salamina-press.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP