3 χρόνια δουλειάς για τα δάση

>> Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2011


1 περιβαλλοντική οργάνωση, 3 ιδρύματα, 7 επιστημονικές ομάδες και χιλιάδες πολίτες... Όλοι με έναν κοινό στόχο: την προστασία των ελληνικών δασών. Δείτε το απολογιστικό σποτ του προγράμματος του WWF Ελλάς, «Το Μέλλον των Δασών», το οποίο συγχρηματοδοτείται από τα Ιδρύματα Ι.Σ. Λάτση, Α.Γ. Λεβέντη και Μποδοσάκη, καθώς και από τις εισφορές των υποστηρικτών της οργάνωσης.

Direction / Design / Animation / Production: http://www.nomint.grσυστηματική προσπάθεια προστασίας των ελληνικών δασών δεν αποτελεί πρόσφατο αντικείμενο για το WWF. H οργάνωση δραστηριοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1969, μέσα από τη συμβολή της στην αναδάσωση του Υμηττού. Στη συνέχεια, από το 1990, οπότε και εγκατασταθήκαμε μόνιμα στην Ελλάδα, ασχολούμαστε εντατικά με την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων. Διαχρονική είναι η δράση του WWF Ελλάς στο Δάσος Δαδιάς, στον Εθνικό Δρυμό Βίκου – Αώου και στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας.
Ειδικότερα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 οι δράσεις της οργάνωσης επεκτάθηκαν σε πολλά πυρόπληκτα μέρη της Ελλάδας.

Από τις αρχές του 2008 τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Το Μέλλον των Δασών», το οποίο αποσκοπεί στην προστασία των ελληνικών δασών και στην αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών.

Οι δραστηριότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν πολιτική διαβούλευση, επιτόπια παρακολούθηση των καμένων περιοχών, έρευνα, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση, και ενδυνάμωση της δράσης των πολιτών. Χαρακτηριστικό και πλέον πρόσφατο παράδειγμα αυτής της προσπάθειας αποτελεί η νέα καμπάνια του WWF Ελλάς «Ένα Panda δεν μπορεί να κάνει τα πάντα», με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την αποφυγή πυρκαγιών από αμέλεια.

http://www.wwf.gr

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP