Ο Ψηφιακός Κινηματογράφος και το Ψηφιακό Περιεχόμενο σήμερα

>> Τρίτη, 26 Ιουλίου 2011

Ο ψηφιακός κινηματογράφος έχει δημιουργήσει μια χωρίς προηγούμενο τεχνολογική επανάσταση στη βιομηχανία του σινεμά, της τηλεόρασης και του internet. 
Η εργονομία και η διαθεσιμότητα των ψηφιακών κινηματογραφικών μηχανών καθώς και οι ανεξάντλητες δυνατότητες που προσφέρει το ψηφιακό μοντάζ, επιτρέπουν σε όποιον επιθυμεί να υλοποιήσει τη δική του παραγωγή - είτε πρόκειται για ταινία, μουσικό βίντεο, ντοκιμαντέρ, διαφημιστικό σποτ, δημοσιογραφικό ρεπορτάζ και όχι μόνο.Επιπλέον, στη σύγχρονη εποχή η  κυριαρχία της κινούμενης εικόνας έχει δημιουργήσει νέες επαγγελματικές ευκαιρίες, οι οποίες πλέον ξεδιπλώνονται και στην παγκόσμια αγορά. 
Οι συνθήκες εργασίας ποικίλουν όσο ποτέ, δίνοντας τη δυνατότητα σε ένα επαγγελματία να εργαστεί ακόμα και στο προσωπικό του περιβάλλον (home studio). Οι ευκαιρίες για συνεργασίες τόσο στον ελληνικό όσο και στο διεθνή χώρο έχουν αυξηθεί, ενώ τα εργασιακά πεδία και αντικείμενα πολλαπλασιάζονται χάρη στη ραγδαία ανάπτυξη των ψηφιακών μέσων. Σε ποιον απευθύνεται το Digital Film Making
Το Digital Film Making Diploma απευθύνεται σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν στη διαδικασία κινηματογράφησης, στο σύνολό της - από την αρχική ιδέα του σεναρίου και του storyboard, αναλύοντας όλα τα στάδια της παραγωγής (σκηνοθεσία, χειρισμός κινηματογραφικής μηχανής, κινηματογραφικός και τηλεοπτικός φωτισμός) μέχρι και το στάδιο της τελικής επεξεργασίας (ψηφιακό μοντάζ, δημιουργία οπτικών εφέ, compositing, DVD & Blu-Ray authoring κ.ά.)

Η εκπαίδευση στη SAE
 
Οι πρακτικές διαλέξεις και ο χρόνος εξοικείωσης με τον εξοπλισμό υποστηρίζονται πλήρως από την κατάρτιση και κατανόηση του αντικειμένου σε θεωρητικό επίπεδο, παρέχοντας στους σπουδαστές ένα ευρύτατο φάσμα γνώσεων πάνω στη διαδικασία παραγωγής και καλύπτοντας όλα τα γνωστικά πεδία που σχετίζονται με την βιομηχανία της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.
 Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται  η ολοκληρωμένη επαγγελματική ταυτότητα στο σπουδαστή, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις επαγγελματικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο συνεχώς επεκτεινόμενο χώρο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και των ψηφιακών μέσων.Η πρακτική εξάσκηση ξεκινά από τις πρώτες κιόλας ημέρες των σπουδών, ενώ πραγματοποιείται επιπλέον των ωρών των θεωρητικών διαλέξεων. To γεγονός αυτό προσφέρει στο σπουδαστή τη δυνατότητα να αξιοποιήσει ουσιαστικά τον εξοπλισμό της σχολής, είτε για τη διεκπεραίωση των εκπαιδευτικών του υποχρεώσεων, είτε για ελεύθερη χρήση προς δημιουργία δικών του ιδεών, ενδυναμώνοντας περαιτέρω το τεχνικό του προφίλ.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών, οι εκπαιδευόμενοι καλούνται να δημιουργήσουν και να πειραματιστούν σε ταινίες μικρού μήκους, μουσικά βίντεο κλιπ, ντοκυμαντέρ, διαφημιστικά σποτ κ.ά. τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε group project. 
Στα πλαίσια της πρακτικής τους εξάσκησης οι σπουδαστές συμμετέχουν σε τεχνολογικά και καλλιτεχνικά project και event, έχοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα να συνεργαστούν με σημαντικούς φορείς της βιομηχανίας, να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες και να δημιουργήσουν επαγγελματικές επαφές. 
Σε όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι σπουδαστές κάνουν χρήση επαγγελματικού εξοπλισμού τελευταίας γενιάς που παρέχεται εξ ολοκλήρου από την SAE.

Διεθνή Πρότυπα
O εξοπλισμός καθώς και οι θεματικές ενότητες του προγράμματος ανανεώνονται συνεχώς ώστε να εναρμονίζονται με τα δρώμενα στη διεθνή βιομηχανία της εικόνας και του ήχου, με τις σύγχρονες τάσεις και απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κύκλος σπουδών του Digital Film Making ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα της SAE, ώστε ο σπουδαστής να έχει τη δυνατότητα να ενταχθεί και στην παγκόσμια αγορά εργασίας.

Στόχος:

Ο απόφοιτος με την επιτυχή περάτωση του προγράμματος θα είναι έτοιμος για την ένταξή του στη βιομηχανία της ψηφιακής εικόνας, απόλυτα καταρτισμένος με τις ιδανικές βάσεις για μια επαγγελματική σταδιοδρομία.

http://athens.sae.edu/el/course/6636/Digital_Film_Making

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP