Καταγγελία στο Ευρωκοινοβούλιο! Χωρίς μελέτες ασφάλειας κατασκευάζεται η νέα δεξαμενή στη Ρεβυθούσα

>> Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Νέα συνταρακτική αποκάλυψη για τους τρομακτικούς κινδύνους που εγκυμονεί η υπερφόρτωση της Ρεβυθούσας με νέες εγκαταστάσεις, έγινε με πρόσφατη καταγγελία του βουλευτή των "Οικολόγων-Πρασίνων" κ.Μ.Τρεμόπουλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!Σύμφωνα με την επίσημη ερώτηση του ευρωβουλευτή που αποκαλύπτουμε σήμερα, για την "...δημοπράτηση από τη ΔΕΣΦΑ νέας αποθήκης LNG χωρητικότητας 95.000 m3 LNG, δεν έχουν κατατεθεί μελέτες ασφάλειας ή εκτιμήσεις για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και κυρίως για τους κινδύνους που εγκυμονεί η υπερφόρτωση της νησίδας με νέες εγκαταστάσεις..."

Όπως αναφέρεται εξάλλου στην ανακοίνωση του ευρωβουλευτή:

"...Ακόμη και οι υπάρχουσες αποθήκες του φυσικού αερίου κινδυνεύουν από μεγάλο βιομηχανικό ατύχημα, διότι έχουν κατασκευαστεί σε σεισμογενή περιοχή και γειτνιάζουν με το στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Πάχη....  Πρόσθετη πιθανή αιτία ατυχημάτων αποτελεί και η πρόσφατη χωροθέτηση από τη Λιμενική Αρχή Ελευσίνας αγκυροβολίου πλοίων στον κόλπο της Πάχης- στον οποίο ήδη ελλιμενίζονται και τα πλοία που μεταφέρουν το εύφλεκτο LNG...."

Όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα

"...η ΔΕΣΦΑ δημοπράτησε την κατασκευή της νέας δεξαμενής χωρίς τήρηση των διαδικασιών που προβλέπονται στην Οδηγία «Σεβέζο» (2003/105/ΕΚ)...".
Το θέμα που προκύπτει είναι τεράστιο και απαιτούνται άμεσα ενέργειες από την δημοτική αρχή. Δεν πρόκειται απλώς για ένα ακόμα περιβαλλοντικό πρόβλημα για την περιοχή. Η πιθανότητα μείζονος ατυχήματος από την υπερφόρτωση και την υπερδραστηριοποίηση των εγκαταστάσεων στο νησί μπορεί να απειλήσει όλα τα Μέγαρα! Το φυσικό αέριο δεν είναι μια αθώα κατάσταση. Η χρήση του περικλείει σημαντικούς και τεράστιους κινδύνους!

Δεν είναι δυνατόν ένα θέμα ασφάλειας για την ζωή των κατοίκων των Μεγάρων να φτάνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο δήμος να σιωπά και να αδρανεί!Περισσότερα:  http://vourkari.blogspot.com/2011/07/blog-post_9794.html

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP