Το Αρχιπέλαγος ενημερώνει 500 Μαθητές Δημοτικών σχολείων στη Σάμο

>> Τρίτη, 14 Ιουνίου 2011

http://news.haverford.edu/blogs/seaturtles/
Ένα ξεχωριστό μάθημα είχαν  οι μαθητές στο Καρλόβασι της Σάμου. Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει τα τελευταία χρόνια το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ για την ουσιαστική ανάπτυξη της περιβαλλοντικής παιδείας και συνείδησης της μαθητικής νεολαίας, έγινε σήμερα μια ενδιαφέρουσα, εκτενής περιβαλλοντική ενημέρωση.

Μέλη του Αρχιπελάγους ενημέρωσαν τους μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων του Καρλοβασίου, μίλησαν για τον θαλάσσιο πλούτο της Σάμου και του Αιγαίου, τις απειλές που αντιμετωπίζουν τα οικοσυστήματα του νησιού και για τις δράσεις προστασίας που αναπτύσσει το Αρχιπέλαγος. Στόχος της τρίωρης συνάντησης ήταν να ευαισθητοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι είναι έτοιμοι πλέον να ξεχυθούν στις παραλίες του νησιού και να τους δώσουμε ενεργό ρόλο στην προστασία της φυσικής τους κληρονομιάς.

Το ενδιαφέρον των μικρών μαθητών για τη μοναδική χερσαία και θαλάσσια βιοποικιλότητα της Σάμου, η δίψα για περισσότερη μάθηση, και η επιθυμία να αποκτήσουν έναν περισσότερο ενεργό ρόλο, μας γέμισε  με ικανοποίηση, αισιοδοξία και βεβαιότητα ότι μπορούν να είναι οι καλύτεροι κοινωνοί των μηνυμάτων μας.

Όλοι αυτοί οι μαθητές εκπροσωπούν μία γενιά που θα κληθεί αναπόφευκτα να αντιμετωπίσει τα εγκληματικά – δυστυχώς – λάθη των προηγούμενων γενεών...

...σε αρκετά περιβαλλοντικά ζητήματα που ταλαιπωρούν τόσο το νησί της Σάμου, αλλά και το σύνολο σχεδόν της ελληνικής επικράτειας. Σε αρκετά από τα πρόσωπα των μικρών μας φίλων διακρίναμε τη συναίσθηση της συγκεκριμένης ευθύνης και μεγάλη όρεξη μπροστά στο ενδεχόμενο της ενεργούς συμμετοχής τους σε δράσεις προστασίας.

Σε κάθε περίπτωση το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, ανεξαρτήτως κόπου, χρόνου και δεσμεύσεων λόγω ερευνητικών δραστηριοτήτων θα συνεχίσει απαρασάλευτα να επενδύει στην στοχευμένη και ουσιαστική περιβαλλοντική εκπαίδευση, στην ευαισθησία και οξυδέρκεια της νέας γενιάς και να βρίσκεται οποτεδήποτε ζητηθεί δίπλα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ευχόμαστε στους μικρούς μας φίλους καλό καλοκαίρι!

http://www.archipelago.gr/el/

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP