Πανελλήνια σιωπηρή διαμαρτυρία: Όχι στις φόλες!

>> Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Η Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας  (ΖΟΕΣ)   καλεί όλους τους  πολίτες της Σαλαμίνας να συγκεντρωθούν το απόγευμα του Σαββάτου   26-6-2010  για μια ώρα  έξω από το Δημαρχείο της πόλης.

1. Θα διαμαρτυρηθούμε σιωπηρά στη μνήμη όσων ζώων έφυγαν από τη ζωή λόγω δηλητηρίασης, πράξης παράνομης σύμφωνα με το νόμο αλλά και ανήθικης.

2.Κεράκια σε σχήμα STOP θα τοποθετηθούν στην είσοδο κάθε Δημαρχείου από τους φιλόζωους που θα αναλάβουν να συντονίσουν την διαμαρτυρία στην περιοχή τους.3. Στις 9 το βράδυ θα διαβαστεί ταυτόχρονα σε όλες τις περιοχές, η προσευχή που βλέπετε παρακάτω. Μετά την ανάγνωση της προσευχής θα λήξει η διαμαρτυρία.

•    Απαιτούμε να δράσει η Πολιτεία και να θεσπίσει αυστηρότερους νόμους σχετικά με το δηλητηρίαση των ζώων.

•    Απαιτούμε από τα Δημαρχεία να τηρούν τα προγράμματα στειρώσεων και φροντίδας των αδέσποτων και από την Αστυνομία να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους για τις περιπτώσεις καταγγελίας δηλητηρίασης ζώων.

•    Απαιτούμε να σταματήσει η απάνθρωπη αυτή τακτική εξόντωσης αδέσποτων και οικόσιτων ζώων από οποιονδήποτε, ανεξαιρέτως. 

Οι τουρίστες δεν ενοχλούνται από τα αδέσποτα, αλλά από τα πτώματα! Και εμείς ενοχλούμαστε για τον πόνο που προκαλείται στα ζώα.

H ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ: 

Κι εγώ έμεινα μόνος και ανήμπορος να περιμένω το τέλος.
Με όλη μας τη δύναμη, απελευθερωμένοι από κάθε φόβο, βιώνοντας αυτή την αναλγησία, η στεναχώρια μας ξεχειλίζει και αυξάνεται,
για κάποιους ξεχωριστούς και υπέροχους, που ταξίδεψαν χωρίς κίνδυνο, αλλά αντιμετώπισαν το θάνατο, με ένα ρεζιλεμένο τρόπο,
που έγιναν αστραπή και κεραυνός, να μας υπενθυμίσουν ότι αυτό πρέπει να πάρει τέλος και μετά φωτεινά αστέρια, όπως τους άξιζε.Δεν αντέχω στη σκέψη ότι κάποιοι χάνονται μάταια, γιατί απαίσιοι αποφασίζουν το τέλος τους.
Φωνάζω αλλά δεν με ακούει κανείς, δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο, εναποθέτω τις ελπίδες μου σε μια θεϊκή δύναμη,
γιατί είναι η μόνη που μπορεί να αποδώσει δικαιοσύνη και ο κόσμος ίσως γίνει καλύτερος και πιο υποφερτός.
   © Ρίτσα Ανεστοπούλου 

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διαμαρτυρία  να επικοινωνήσουν με  τη Ζωοφιλική Ομάδα   Tηλ. 6938209651. http://filozoikisalaminas.blogspot.com/


www.strayshelp.gr   www.adespoto.gr


Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP