Ένα διαδικτυακό ταξίδι στην ελληνική φύση με το WWF Ελλάς

>> Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

Μέτρηση, καταγραφή, τηλεπισκόπηση, δορυφορική απεικόνιση, δακτυλίωση: οι λέξεις μπορεί να ηχούν ακατανόητες για τους μη μυημένους, συνθέτουν όμως την καθημερινότητα των ανθρώπων της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς που εργάζονται συστηματικά για την προστασία της φυσικής κληρονομιάς και της μοναδικής βιοποικιλότητας της χώρας μας.

Αν θέλετε κι εσείς να μυηθείτε σε αυτά τα μυστικά, υπάρχει τρόπος: επισκεφτείτε το νέο blog της οργάνωσης “το WWF στο πεδίο” που δημιουργήθηκε με αφορμή το Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας 2010.

Μέσα από ένα διαφορετικό διαδικτυακό ταξίδι μπορείτε να γνωρίσετε τις οικολογικά σημαντικές περιοχές της χώρας στις οποίες έχει παρουσία η οργάνωση, και να «ζήσετε», μέσα από προσωπικές αφηγήσεις και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, την καθημερινότητα των ανθρώπων του WWF Ελλάς από τον Έβρο μέχρι τη Ζάκυνθο και από την Κρήτη μέχρι την Πίνδο.

Εδώ θα γνωρίσετε όχι μόνο το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου και τα Σεκάνια, τη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας της Caretta caretta σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, αλλά θα καταλάβετε πόσες αντοχές χρειάζονται για να κάνει κανείς μετρήσεις δυναμικής στην παραλία μέσα στο καταχείμωνο! Το ταξίδι σας θα συνεχιστεί στη Δαδιά του Νομού Έβρου για να εκπλαγείτε από το γεγονός ότι και οι Μαυρόγυπες χρειάζονται «αξεσουάρ» πριν φύγουν για ταξίδι: πρόκειται για τα δακτυλίδια-πομπούς που τοποθετούνται στα πόδια τους προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες για τη διαδρομή και τις συνήθειές τους.

Η διαδικτυακή περιήγηση συνεχίζεται με ένα οδοιπορικό σε ολόκληρη τη νησιωτική Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα «Προστασίας των Νησιωτικών Υγροτόπων», σε μια πρώτη συνάντηση με τους εκατοντάδες μικρούς υγροτόπους, πυρήνες μοναδικής βιοποικιλότητας αλλά και στοιχείο απαραίτητο για την υδρολογική ισορροπία των νησιών μας. Τελευταίος σταθμός του ταξιδιού η Βόρεια Πίνδος, μια περιοχή που υπήρξε έξοχο παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης.

Η Ελλάδα είναι μια από τις πλουσιότερες σε βιοποικιλότητα χώρες της Ευρώπης,

διαθέτει δηλαδή απαράμιλλο αριθμό ειδών χλωρίδας και πανίδας, αλλά και ένα μοναδικό ανάγλυφο που συνθέτουν οι λίμνες και τα ποτάμια, η θάλασσα και τα βουνά της. Δυστυχώς, όμως η φυσική αυτή κληρονομιά διαρκώς υποβαθμίζεται. Το WWF Ελλάς εργάζεται εδώ και 20 χρόνια για την προστασία της ελληνικής φύσης.


Αυτές τις προσπάθειες μπορείτε πλέον και εσείς να παρακολουθείτε συστηματικά μέσα από τις αφηγήσεις των ανθρώπων της οργάνωσης στο νέο blog. Άλλωστε για να προστατέψεις κάτι, πρέπει πρώτα να το γνωρίσεις!

Περισσότερες πληροφορίες:
Ιάσονας Κάντας, Συνεργάτης Επικοινωνίας, 210-3314893, i.kantas@wwf.gr
Μαρίτα Παντέρη, Υπεύθυνη Τύπου, 698 2471724, m.panteri@wwf.gr

http://wwfaction.wordpress.com/

Φωτογραφία: WWF Ελλάς/Θ. Γιαννακάκης

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP