Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας - filozoikisalaminas.blogspot

>> Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2010

Ζ.Ο.Ε.Σ. Η Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας με την ιστοσελίδα της επιθυμεί να εγκαινιάσει έναν νέο κύκλο συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς για τα αδέσποτα αλλά κυρίως απευθύνεται στους πολίτες του νησιού

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας, που μετά από πολύχρονες προσπάθειες της Ομάδας μας έγινε πράξη η ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα στείρωσης των αδέσποτων ζώων στο διαδημοτικό κέντρο Σχιστού.

Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα το οποίο πραγματοποιείται με ανελλιπή παρουσία μελών της Ομάδας μας τα οποία καταβάλλουν κάθε προσπάθεια στην δύσκολη υπόθεση της περισυλλογής των αδέσποτων. Εδώ θα θέλαμε τη βοήθεια των πολιτών. Ζητάμε από τους πολίτες όπου εντοπίζουν αστείρωτα , αδέσποτα ζώα να επικοινωνούν με τον αντίστοιχο δήμο στο τηλέφωνο …για τη Σαλαμίνα 2104646179 ή με το τηλεφωνικό κέντρο του δήμου και για τα Αμπελάκια 2104671970 [...]

Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στο νησί μας με την κακοποίηση των ζώων. 

 Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα σκυλί και το έχουν μόνιμα δεμένο σε μια άκρη της αυλής σε αλυσίδα ενός μέτρου. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις τα σκυλιά δεν έχουν ούτε προστασία από τις καιρικές συνθήκες , ούτε καθημερινή τροφή.

Η Ομάδα παρεμβαίνει και με τη βοήθεια της αστυνομίας οδηγεί τις περισσότερες φορές την κατάσταση σε μια σωστή λύση βάσει του νόμου που ισχύει γι’ αυτές τις περιπτώσεις.
Ένα μεγάλο πρόβλημα επίσης είναι τα σκυλιά της αυλής, τα ημιδεσποζόμενα.

Πολλοί συμπολίτες μας έχουν σκυλιά που τα βάζουν στην αυλή τους και δεν φροντίζουν να τα στειρώσουν. Τα αφήνουν και μερικές ώρες έξω ελεύθερα κι έτσι έχουμε συνεχώς καινούργια κουταβάκια. Τα σκυλιά αυτά αφού γεννήσουν κρατούν οι δικοί τους τα κουτάβια μέχρι να απογαλακτιστούν και μετά τα εγκαταλείπουν ανά ομάδες πέντε-πέντε η και περισσότερα κοντά σε κάδους σκουπιδιών ή ακόμα και έρημα μέρη. Αυτό είναι και η βασικότερη αιτία που συνεχώς ο πληθυσμός των αδέσποτων αυξάνεται.

Πρόσφατα περιστατικά.
10 σκυλάκια εγκαταλείφτηκαν στην περιοχή του μοναστηριού της Φανερωμένη,
7 κουτάβια γεννήθηκαν σε αυλή και βρίσκονται πια στο δρόμο στην περιοχή του Αιαντειού… 
8 σκυλάκια δύο μηνών εγκαταλείφτηκαν στην περιοχή Κύριζα…
4 κουτάβια στην περιοχή Ψιλή άμμος…… 
4 έξω από το Φλαμίνγκο …
5 στα Παλούκια στα λεωφορεία… και έπεται συνέχεια …και αυτά είναι ο απολογισμός των τελευταίων δέκα ημερών.


Περισσότερα: filozoikisalaminas.blogspot

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP