Εκτροπή Αχελώου - Να ακυρωθεί τώρα!

>> Κυριακή, 7 Μαρτίου 2010

Αγαπητοί φίλοι, στις παράπλευρες απώλειες των νέων οικονομικών μέτρων, θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τη διαδήλωση, που είχαμε προγραμματίσει στις 11 Μαρτίου. Την ίδια μέρα, όπως είναι γνωστό έχει οριστεί η επόμενη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.


Αντί της διαδήλωσης, θα υπάρξει μια επιτόπια παρέμβαση για την ενημέρωση όσων κατέβουν στο δρόμο σε αυτές τις διαδηλώσεις. Επίσης, θα γίνει μια παρέμβαση στο συνέδριο του ΤΕΕ για την ενέργεια, το πρωί (9 π.μ.) της Τρίτης 9/3, όταν και θα συζητείται η ενότητα για τα μεγάλα Υ/Η.


Αφού δούμε και την εξέλιξη της προσφυγής στο ΣτΕ (στις 15 Μαρτίου), θα καθορίσουμε και τις επόμενες δράσεις μας. Θα επανέλθουμε δριμύτεροι!Πανελλαδική κίνηση ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου
Τάσος Κεφαλάς
http://lithanthrakas.wordpress.com/

κείμενο παρέμβασης στο σχέδιο νόμου για τις ΑΠΕ                                                                                                                                   

Το θέμα του κατακλυσμού της Μεσοχώρας αλλά και της εκτροπής του Αχελώου συνολικά, συνεχίζει να βρίσκεται στην επικαιρότητα. Από την μία οι κάτοικοι της Μεσοχώρας έχουν ζητήσει από το ΣτΕ την ακύρωση του ν. 3734/2009, με τον οποίο ρυθμίζονται τα της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης όλης της Μεσοχώρας (το μεγαλύτερο μέρος της οποίας προβλέπεται να κατακλυσθεί). Η συζήτηση της προσφυγής, μετά από δύο αναβολές, έχει προσδιοριστεί για τις 15/3/2010.

 Οι διαδικασίες, όμως, της απαλλοτρίωσης προχωρούν, όπως και η αποψίλωση των εκτάσεων που πρόκειται να κατακλυσθούν.

Από την άλλη, οι πολύχρονοι αγώνες των κατοίκων της Μεσοχώρας, της Θεσσαλίας που αντιστέκεται, καθώς και του πανελλαδικού οικολογικού κινήματος υποστήριξης οδήγησαν σε μιαν, ακόμη, ακυρωτική απόφαση (αναστολή) του ΣτΕ. Σύμφωνα με αυτή, διατάσσεται προσωρινή αναστολή εργασιών, σε όλο το φάσμα των έργων της εκτροπής του Αχελώου, μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση του ΣτΕ, σχετικά με τη νομιμότητα του περιβόητου ν. 3481/2006 του Σουφλιά, στον οποίο κατέφυγε για να δώσει μανδύα νομιμότητας στους περιβαλλοντικούς όρους της εκτροπής. Για το ίδιο θέμα, το ΣτΕ έχει απευθύνει σειρά προδικαστικών ερωτημάτων στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, προκειμένου να εκδώσει την τελική του απόφαση. [...]

Πανελλαδική κίνηση ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου
Περισσότερα: http://aheloos.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP