Κινηματογραφικό έργο: Tο νησί των καταραμένων

>> Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010


SHUTTER ISLAND του Μάρτιν Σκορτσέζε με τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μαρκ Ράφαλο, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Έμιλι Μόρτιμερ, Μισέλ Γουίλιαμς, Μαξ Φον Σίντοφ, Τζάκι Ερλ Χάλεϊ

Υπόθεση: Βρισκόμαστε στο 1954. Ο αξιωματικός της αστυνομίας Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) συνοδευόμενος από το συνεργάτη του, Chuck Aule (Mark Ruffalo), φτάνει στο Shutter Island, ένα απομονωμένο νησί στο νοσοκομείο του οποίου κρατούνται παράφρονες εγκληματίες. Η υπόθεση που διερευνά αφορά την εξαφάνιση μίας φόνισσας η οποία το έσκασε από το ίδρυμα και πιστεύεται πως κρύβεται κάπου στο νησί.

Η παρουσία του εκεί, πέραν από το γεγονός ότι την επιδίωκε για προσωπικούς λόγους, ίσως συνδέεται με τις ριζοσπαστικές θεραπευτικές μεθόδους που ακολουθούν οι γιατροί, οι οποίες κυμαίνονται από αντιδεοντολογικές μέχρι παράνομες.

Φαίνεται πως πολλοί γνωρίζουν σημαντικές πληροφορίες για το νησί αλλά κανείς δεν είναι πρόθυμος να μιλήσει, πολλώ δε μάλλον ο διευθυντής του ιδρύματος, Dr. John Cawley (Ben Kingsley). Όταν μία θύελλα κόψει τις επικοινωνίες με την ηπειρωτική χώρα, ορισμένοι από τους πιο επικίνδυνους κρατούμενους θα δραπετεύσουν. Η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο και να γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκη. Ακόμα και μέσα στο ίδιο το μυαλό του Daniels.

http://www.cinemanews.gr/v5/movies.php?n=6694

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP