Μέγαρα: Να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ

>> Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

[...] Θα θυμάστε ασφαλώς ότι εδώ, στην περιοχή των Μεγάρων, μας έχουν φορτώσει με δεξαμενές και τεράστιους σωλήνες μεταφοράς αερίου! Απειλούν δε και με κατασκευή εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο! Φυσικά μιλάμε για τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στο Πέραμα Μεγάρων.

Δίπλα στον υδροβιότοπο του Βουρκαρίου και σε συνάφεια με την πόλη της Νέας Περάμου και τον οικισμό του Περάματος! Ουσιαστικά δηλαδή μιλάμε για εγκαταστάσεις μέσα σε κατοικημένη περιοχή!

Οι εγκαταστάσεις αυτές εκτός του τρομακτικού κινδύνου που εγκυμονούν σε περίπτωση ατυχήματος, βρίσκονται πάνω σε ασβεστολιθικά πετρώματα, που θα μετατρέψουν μια πιθανή διαρροή σε οικολογική και περιβαλλοντική τραγωδία!

Επιτέλους να ειπωθούν τα πράγματα με το όνομά τους! Όσοι ομιλούν για την πρόοδο της πόλης, όσοι θεωρούν ότι εργάζονται για το κοινό συλλογικό καλό των πολιτών των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, πρέπει να πάρουν σαφή θέση: Ξέρουμε ότι οι πλατείες και οι δρόμοι μπορεί να χαλάσουν και να ξαναφτιαχτούν. Αν καταστραφεί όμως ο φυσικός μας πλούτος θα έχουμε χαθεί και μεις οριστικά! Ξέραμε πως ήταν η περιοχή του Ασπροπύργου το '50...ξέρουμε πως είναι και σήμερα....θέλετε να τους μοιάσουμε;

Αλλά εδώ που τα λέμε αν τ αφήσουμε τα πράγματα και εξελιχθούν έτσι θα φταίμε πρώτα απ όλα εμείς! Οι όποιες κυβερνήσεις και εξουσίες, τα όποια μικρά και μεγάλα συμφέροντα θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους! Θα τους αφήσουμε; Αυτά είναι τα σημαντικά ζητήματα που θα πρέπει να μας απασχολήσουν πηγαίνοντας και προς τις δημοτικές εκλογές!

Να απαιτήσουμε όλοι μας τώρα:

ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΠΕ!

Όλοι μας πρέπει να ξεσηκωθούμε: μας φόρτωσαν με δύο βιομηχανικές περιοχές, με ένα αεροδρόμιο που δεν έχει προσφέρει τίποτα στην οικονομία της πόλης και έχει προσθέσει πολλά προβλήματα, με σωλήνες μεταφοράς αερίου, ...απειλούν με την δημιουργία εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής ...ακόμα και με την μεταφορά βυρσοδεψείων!
Τέλος πια στην ανοχή μας!

Τα Μέγαρα απειλούνται από σταδιακή και ανεπανόρθωτη υποβάθμιση! Να σταματήσουμε αυτή την πορεία και να την αναστρέψουμε!

http://vourkari.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP