Ατμοσφαιρική ρύπανση

>> Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010


Η ατμοσφαιρική μόλυνση είναι ένα από τα βασικά ζητήματα υγείας στην Ευρώπη. Το πιο επικίνδυνο και μολυσματικό σωματίδιο στην ατμόσφαιρα δεν είναι ούτε το μονοξείδιο του άνθρακα CO, ούτε το διοξείδιο του θείου SO2, ούτε το όζον O3 αλλά τα αιωρούμενα σωματίδια PM (Particulate Matter).

Tα PM υπήρχαν ανέκαθεν στην ατμόσφαιρα, μιας και παράγονται από τα ηφαίστεια, τις καταιγίδες, τις πυρκαγιές, την έκλυση αερίων μαζών στην επιφάνεια της θάλασσας.Όμως η κατακόρυφη αύξηση της ανθρώπινης δραστηριότητας ευθύνεται για την υπερβολική αύξηση των PM στην ατμόσφαιρα.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την κατάσταση στις διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, καθώς και την επιστημονική έρευνα που αποδεικνύει το βαθμό στον οποίο έχει επηρεαστεί η υγεία και ιδιαίτερα το αναπνευστικό σύστημα των Ευρωπαίων. Μια συμπαραγωγή της EBU με την ΕΡΤ και τους τηλεοπτικούς σταθμούς UR, RTBF, CZ, Television de Catalunya). DOC ON AIR Προλογίζει ο Λ. Αντωνόπουλος

Για δεύτερη χρόνια η ΕΡΤ παρουσιάζει το "DOC ON AIR", την τηλεοπτική ζώνη για τις διεθνείς συμπαραγωγές της, ανανεώνοντας το περιεχόμενό της και εισάγοντας θεματικά αφιερώματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι 13 από τις παραγωγές που προβλήθηκαν στις 34 συνολικά ώρες του πρώτου κύκλου της εκπομπής, απέσπασαν βραβεία από σημαντικά διεθνή τηλεοπτικά φεστιβάλ.

Ντοκιμαντέρ έρευνας και τεκμηρίωσης, όπως και δραματοποιημένα ντοκιμαντέρ και τηλεταινίες που υπογράφουν σημαντικοί δημιουργοί, είναι ο καρπός της σταθερής συνεργασίας της ΕΡΤ στο τομέα των συμπαραγωγών με μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, εταιρίες παραγωγής και σκηνοθέτες.

Μέσα από το "DOC ON AIR" προβάλλονται ντοκιμαντέρ και παραγωγές που καλύπτουν ένα εντυπωσιακό θεματολογικό εύρος περιλαμβάνοντας όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας: Ιστορία,κοινωνία, πολιτική, περιβάλλον, επιστήμη, ιατρική, πολιτισμός. Και ακόμη, ταινίες που εισχωρούν στο σύνθετο πλέγμα των ανθρώπινων σχέσεων στον σύγχρονο κόσμο, δημιουργικά ντοκιμαντέρ από σημαντικούς σκηνοθέτες αλλά και από ανερχόμενους Έλληνες δημιουργούς.

Το "DOC ON AIR" δίνει την ευκαιρία στους έλληνες τηλεθεατές να παρακολουθούν,σε πρώτη προβολή, βραβευμένα ντοκιμαντέρ και παραγωγές που έχουν διακριθεί σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ. Τα περισσότερα από αυτά έχουν προβληθεί ή πρόκειται να προβληθούν στο ευρωπαϊκό τηλεοπτικό κοινό, μέσα από τις συχνότητες μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών όπως οι ARTE, FR3, ARD, ZDF, RAI. Και ταυτόχρονα διευρύνει τη διαδραστική σχέση με το τηλεοπτικό κοινό, την οποία εισήγαγε την προηγούμενη περίοδο μέσω διαδικτύου, ενθαρρύνοντας τον σχολιασμό, τις προτάσεις και την κριτική των τηλεθεατών και προσφέροντας σε όσους συμμετέχουν σημαντικά δώρα με έναν μεγάλο διαγωνισμό στη λήξη της τηλεοπτικής σεζόν.


http://entertainment.in.gr/html/ent/775/ent_tv_show.1279775.asp

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP