Υπέγραψαν οι Δήμαρχοι Νέας Περάμου και Μεγάρων την έκκληση για την προστασία του Βουρκαρίου

>> Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010


Ο «φορέας για την προστασία του Βουρκαρίου» συνεχίζει τον αγώνα για την αλλαγή της πολιτικής αντιμετώπισης του μεγαλύτερου υγροβιότοπου της Δυτικής Αττικής και ενός από τους σημαντικότερους της Αττικής. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του του Φορέα, «πρόσφατα έγινε γνωστό ότι μια νέα μονάδα ανακύκλωσης σκοπεύει να εγκαταστήσει τις δραστηριότητές της στην περιοχή του υγροβιότοπου.  Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει μια κίνηση εκ μέρους της Κυβέρνησης για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Ο «Φορέας για την Προστασία του Βουρκαρίου» είναι αποφασισμένος να δώσει όλες του τις δυνάμεις και να αγωνιστεί με όλους τους νόμιμους τρόπους για να σταματήσει αυτή η πορεία υποβάθμισης και καταστροφής.

Περιμένουμε άλλωστε μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες να έχει συνυπογραφεί ένα σημαντικό υπόμνημα – έκκληση προς την Κυβέρνηση εκ μέρους σύσσωμης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που ζητά από τον Πρωθυπουργό της Χώρας κ. Γ. Παπανδρέου και την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τ. Μπιρμπίλη, την άμεση κατάθεση νομοσχεδίου που να καταργεί ρητώς και οριστικά την βιομηχανική περιοχή στο Βουρκάρι. Η σχετική έκκληση μάλιστα έχει ήδη υπογραφεί από τον Δήμαρχο Μεγάρων κ. Δ. Στρατιώτη και τον Δήμαρχο Ν. Περάμου κ. Σ.Φωτίου και αναμένεται μόνο η υπογραφή του Νομάρχη Δ.Αττικής κ. Α.Αρκουδάρη. Αυτό θα αποτελέσει αναμφίβολα μια καινούργια αρχή στον αγώνα μας…».


Η «Α» σε επικοινωνία με πολιτικά στελέχη της Νομαρχίας διαπίστωσε ότι πολιτική θέση της Νομαρχίας κινείται προς την ίδια κατεύθυνση με αυτή των φορέων και των πολιτών που επιζητούν την προστασία του υγροβιότοπου. Τόνισαν χαρακτηριστικά ότι δεν έχει εγκριθεί καμία περιβαλλοντική μελέτη από την Νομαρχία για επιχειρήσεις και βιομηχανίες που ζητούν να εγκατασταθούν στην περιοχή.

http://www.atticafreepress.gr/2010/01/08/2252/

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP