Χάρτες με την εξέλιξη της νέας γρίπης

>> Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009


 http://www.swinefluworldmap.com/europe-map.php
 
Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη και γενικά την πορεία της νόσου το ίντερνετ αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία. Ο χρήστης των Google Maps με τον όνομα Niman (το προφίλ του λέει ότι είναι ερευνητής βιοϊατρικής στο Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ) δημιούργησε έναν χάρτη, βασιζόμενος στα εργαλεία της Google, στον οποίο δείχνει τη γεωγραφική εξέλιξη της νόσου.

Παράλληλα έχουν δημιουργηθεί και άλλοι χάρτες που στηρίζονται στην ίδια τεχνολογία, οι οποίοι επιτρέπουν τους χρήστες να συμμετέχουν στη διαμόρφωσή του με το να εισάγουν στοιχεία για την εξέλιξη της νόσου. Ακόμη ένας χάρτης έχει δημιουργηθεί με στοιχεία από το CDC των ΗΠΑ, αλλά για τα κρούσματα στο εσωτερικό της χώρας.

Ο χάρτης αυτός ενημερώνεται αυτόματα αντλώντας στοιχεία από τις ανακοινώσεις του CDC. Πέρα από τους χάρτες των χρηστών, υπάρχουν και αυτοί που έχουν δημιουργήσει τα διάφορα μέσα, όπως το BBC, ή ο μόνιμος χάρτης του helthmap.org.

Αυτός ο τελευταίος παρακολουθεί κάθε επιδημία στον πλανήτη από πηγές όπως το Google Alerts και διεθνείς οργανισμοί υγείας, όπως ο ΠΟΥ και το CDC των ΗΠΑ, και από ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

•    http://healthmap.org/en
•    http://tinyurl.com/ccf85n
•    http://tinyurl.com/dh68n8
•    http://tinyurl.com/d6pasp

Επιμέλεια Θωμάς Τζήρος   


Περισσότερα: http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=37895

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP