Κυνόσουρα Σαλαμίνας: Σεβασμός!

>> Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009


Συνεχίζονται οι ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες στην Κυνόσουρα Σαλαμίνας με σεβασμό στην αρχαιολογική και περιβαλλοντική νομοθεσία

Άμεση λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε με την απόφαση της ΚΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η οποία απαγόρευσε την εκτέλεση ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών αμμοβολής και υδροβολής στην θαλάσσια περιοχή της Κυνόσουρας Σαλαμίνας, δόθηκε μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού με τη συμμετοχή του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Ο.Λ.Π. Α.Ε., κ. Γιώργου Ανωμερίτη και της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κας Λίνας Μενδώνη.

Στη σύσκεψη που έγινε παρουσία αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, εξετάστηκε εξαντλητικά το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την διακοπή των εργασιών ψηγματοβολής - αμμοβολής στο θαλάσσιο χώρο βόρεια της χερσονήσου της Κυνοσούρας, που ελέγχεται από την Ο.Λ.Π. Α.Ε.

Κατά τη διάρκειά της διαπιστώθηκε η σύγκλιση απόψεων για τη συνέχιση των εργασιών ψηγματοβολής - αμμοβολής στην περιοχή, με την προϋπόθεση όμως ότι θα τηρούνται απαρεγκλίτως οι διατάξεις της αρχαιολογικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Στο εξής η Ο.Λ.Π. Α.Ε. θα συνεργάζεται με την αρμόδια Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων για την έγκριση των σχετικών εργασιών.

Η οριστική επίλυση του θέματος θα αντιμετωπισθεί από επιτροπή που συγκροτείται για το σκοπό αυτό και το όλο θέμα θα εξεταστεί και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.).

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που μετά από την άμεση ανταπόκριση και ευαισθητοποίηση όλων των αρμοδίων φορέων, του Υπουργείου Πολιτισμού και του ΟΛΠ βρέθηκε καταρχήν λύση και αποφασίστηκε να συνεχιστούν κανονικά οι εργασίες αμμοβολής και υδροβολής στη Ζώνη.

Κοινή συνισταμένη ωστόσο όλων ήταν οι εργασίες αυτές να γίνονται με σεβασμό στην αρχαιολογική και περιβαλλοντική νομοθεσία, με σεβασμό δηλαδή στις προϋποθέσεις εκείνες που ίσχυαν και πριν τη διακοπή των εργασιών στη περιοχή της Κυνόσουρας».

http://salamina-press.blogspot.com/2009/12/blog-post_7546.html
Φώτο: http://www.panoramio.com/photo/17159351

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP