25 χρόνια θυμάτων του Μποπάλ: μόλυνση του νερού

>> Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009 Με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τη χειρότερη, όπως έχει χαρακτηριστεί, βιομηχανική καταστροφή όλων των εποχών, αυτή της Union Carbide στο Μποπάλ της Ινδίας, τρεις φωτογράφοι ξεκινούν «αντιστροφή μέτρηση» ως τις 3 Δεκεμβρίου, με μια φωτογραφία θύματος από το Μποπάλ κάθε μέρα. ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Μια πρόσφατη έρευνα αποδεικνύει ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να μολύνονται ακόμα και σήμερα από τα τοξικά χημικά που προήλθαν άμεσα ή έμμεσα από τη βιομηχανική καταστροφή της εταιρίας Union Carbide, 25 χρόνια νωρίτερα.

Η εν λόγω έρευνα φανερώνει ότι αυτά τα χημικά και βαρέα μέταλλα εξακολουθούν να υφίστανται στο έδαφος, στα φυτά και στα ζώα, καθώς και ακόμα και στο μητρικό γάλα των γυναικών που θηλάζουν τα παιδιά τους.

Τα συμπεράσματα της έρευνας αντικρούουν ολικά τις πρόσφατες δηλώσεις του Babulal Gaur, «Υπουργού διαχείρισης της καταστροφής του Μποπάλ», ο οποίος δήλωσε: «Το εργοστάσιο ανοίγει και πάλι για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποφύγουν την λανθασμένη αντίληψη ότι τα χημικά απόβλητα που βρίσκονται στο εργοστάσιο είναι ακόμα επιβλαβή και μολύνουν το νερό των γειτονικών κοινοτήτων». 

http://www.tvxs.gr/v27480 

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP