Διεξαγωγή μετρήσεων περιβαλλοντικού θορύβου

>> Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2009


Ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας - Πειραιά ως φορέας διαδημοτικής συνεργασίας με συγκεκριμένη στόχευση στη βιώσιμη ανάπτυξη προσπαθεί να καταγράψει, να ομαδοποιήσει και να αξιολογήσει τα σχετικά προβλήματα, καθώς και να συμβάλει όπου είναι δυνατό στην αντιμετώπισής τους. Για τον λόγο αυτό έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κρίσιμο θέμα του περιβαλλοντικού θορύβου στις περιοχές των Δήμων - μελών μας. Είναι γνωστό ότι ο περιβαλλοντικός θόρυβος αποτελεί σοβαρό πρόβλημα και παράγοντα περιβαλλοντικής υποβάθμισης για τους κατοίκους των αστικών περιοχών.

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες ο περιβαλλοντικός θόρυβος μπορεί να προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία με απρόβλεπτες συνέπειες

Για τον λόγο αυτό, κρίνεται απαραίτητη η διεκπεραίωση εργασιών που θα στοχεύουν στην:

-Καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης από άποψη θορύβου.
 
-Αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των επιπέδων θορύβου. 
-Κατάρτιση σχεδίου δράσης για προτεινόμενα μέτρα και έργα για την αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού θορύβου.Στο πλαίσιο της α΄ φάσης της εν λόγω μελέτης και προκειμένου να εκτιμηθεί η υφιστάμενη κατάσταση από πλευράς περιβαλλοντικού θορύβου, θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις 24ωρης διάρκειας, σε σημεία που θα επιλεγούν από το Σύνδεσμο και έχουν υποδειχθεί από τις υπηρεσίες των ενδιαφερόμενων Δήμων - μελών. 


Στην υπό εξέταση περιοχή θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις με τη χρήση αυτόματου κινητού σταθμού θορύβου με στατιστικό αναλυτή και διάταξη παντός καιρού τύπου CEL593.

Οι εργασίες θα υλοποιηθούν από το επιστημονικό προσωπικό του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας - Πειραιά, ενώ η μεθοδολογία και ο τρόπος διεξαγωγής των μετρήσεων περιβαλλοντικού θορύβου θα βασιστεί στην Οδηγία 2002/49 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα σχετικά εθνικά νομοθετικά κείμενα.Tο επιστημονικό προσωπικό του ΠΕΣΥΔΑΠ, αφού ολοκλήρωσε τις αντίστοιχες εργασίες στους Δήμους Πειραιά, Κορυδαλλού, Νίκαιας, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Περάματος, Ιλίου και Μοσχάτου θα πραγματοποιήσει μετρήσεις περιβαλλοντικού θορύβου, σε περιοχές και των υπόλοιπων Δήμων μελών, που θα εκφράσουν σχετικό ενδιαφέρον με τήρηση της σειράς προτεραιότητας.

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP