Όχι σε τσίρκο με ζώα για Κοζάνη και Κικλίς

>> Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009


Ευχάριστες εξελίξεις στο θέμα της απαγόρευσης λειτουργίας τσίρκων με ζώα. Δύο νέοι Δήμοι έρχονται να προστεθούν στην εκστρατεία Ελλάδα:  

χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είχε ενημερωθεί ότι στην Κοζάνη λειτουργεί τσίρκο με ζώα και εξέφρασε την αντίθεσή του στον Δήμαρχο Κοζάνης με επιστολή του, στις 21/10/09.

Ανάλογες κινήσεις και από την Οικολογική Κίνηση Πολιτών Κοζάνης οδήγησαν σε πρόταση-παρέμβαση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 2/11 οπότε και αποφασίστηκε η απαγόρευση αδειοδότησης τσίρκο που θα χρησιμοποιούν ζώα στις παραστάσεις τους από το  Δήμο Κοζάνης. Το παράδειγμα του Δήμου Κοζάνης θα ζητήσουμε να ακολουθήσουν και οι όμοροι Δήμοι ώστε όλη η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να κηρυχθεί ελεύθερη από τσίρκο με ζώα.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κιλκίς στις 19/10/2009 αποφάσισε να μην δέχεται τσίρκο με ζώα στα όρια του Δήμου του και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου «το σκεπτικό της απόφασης είναι, ότι μια τέτοια φύσεως επιχείρηση μετατρέπει σε θέαμα ζώα που βρίσκονται σε κατάσταση αιχμαλωσίας, εφαρμόζοντας εν πολλοίς βίαιες και βασανιστικές μεθόδους».

Ευχαριστούμε όλους εσάς που υπογράψατε μέχρι σήμερα για την απαγόρευση της λειτουργίας τσίρκων με άγρια ζώα στην Ελλάδα. Η πίεση όλων έχει αποτέλεσμα. Οι υπογραφές συνεχίζονται, όσοι δεν έχετε υπογράψει μπορείτε και εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP