Γυρίστε... πράσινες ταινίες σε 48 ώρες!

>> Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2009


"Ένας καινούριος θεσμός ξεκινά, το 2009, από την Αθήνα, για να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και το mediasoup, ως χορηγός διδικτυακής επικοινωνίας, θα κάνει ότι περνά από το πληκτρολόγιό του για να καθιερωθεί: Το 48 Hour Film Project Go Green!

Μετά τη μεγάλη απήχηση του 48 Hour Film Project στην Ελλάδα από την πρώτη κιόλας χρονιά διοργάνωσής του (2008), ένα ξεχωριστό, πρωτότυπο φεστιβάλ δημιουργίας ταινιών μικρού μήκους με οικολογική διάσταση και «πράσινο» χαρακτήρα είναι γεγονός.

Παράλληλα με τη Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή που πραγματοποιείται στην Κοπεγχάγη (7-12/12/2009) και με κίνητρο οι νέοι στην Ελλάδα, αλλά και όλο τον κόσμο από το 2010 να ευαισθητοποιηθούν το 48 Hour Film Project Go Green ανακοινώνει την ημερομηνία διεξαγωγής του: 11 Δεκεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου 2009.

Η πρόσκληση για τις αιτήσεις συμμετοχής διαρκεί μέχρι και τις 7 Δεκεμβρίου, ενώ το μεγάλο έπαθλο για το νικητή του Πρώτου Βραβείου 2009 είναι η απευθείας συμμετοχή του στο Φεστιβάλ των Καννών 2010. Τα έσοδα των προβολών των νικητήριων ταινιών του Φεστιβάλ θα διατεθούν στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό φίλο-περιβαλλοντικής δράσης και προστασίας WWF HELLAS.


Προέδρος της Κριτικής Επιτροπής θα διατελέσει ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής. Σύμβουλος του 48 Hour Film Project Go Green Athens 2009 η Σεμίνα Διγενή. Την Επιτροπή πλαισιώνουν ακόμη οι κορυφαίοι δημιουργοί Σωτήρης Γκορίτσας, Ευανθία Ρεμπούτσικα και Κατερίνα Ευαγγελάτου. Το Φεστιβάλ υποστηρίζει ως Χορηγός Φιλοξενίας, η Village Cinemas με την παροχή αιθουσών στο Village Park Ρέντη, για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων του Φεστιβάλ.

Οι 15 καλύτερες ταινίες του είναι προγραμματισμένο να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, για να προβληθούν στα πλαίσια των εθνικών Φεστιβάλ 48 Hour Film Project 2010. Παράλληλα θα κυκλοφορήσουν σε ειδικό συλλεκτικό DVD.

Από το 2010 το Φεστιβάλ θα αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα, ενώ μόνιμος τόπος διεξαγωγής του θα είναι η Αθήνα. Μείνετε συντονισμένοι με τις ανακοινώσεις του Φεστιβάλ, καθώς καταφθάνουν παράλληλες εκδηλώσεις και green happenings – έκπληξη που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο 48 Hour Film Project Go Green έχουν στη διάθεση τους 48 ώρες για τη δημιουργία μίας ολοκληρωμένης (σενάριο, σκηνοθεσία, γύρισμα, μοντάζ, μουσική επένδυση) με οικολογικό μήνυμα ταινίας, διάρκειας 4-7 λεπτών.


Το οικολογικό μήνυμα των ταινιών θα κληρωθεί για κάθε ομάδα ξεχωριστά στο kick-off event του Φεστιβάλ. Μετά την κλήρωση των μηνυμάτων, θα ανακοινωθούν τα 3 υποχρεωτικά στοιχεία (χαρακτήρας, ατάκα, φροντιστηριακό υλικό) τα οποία οι υποψήφιοι θα πρέπει να εντάξουν στην ταινία τους.

Τα 9 οικολογικά μηνύματα είναι τα εξής: SAVE THE EARTH - SAVE THE PLANET - SAVE WATER - SAVE THE SEA - SAVE THE FOREST - SAVE THE ENVIRONMENT - SAVE THE ANIMALS - SAVE ENERGY

SAVE THE NEXT GENERATIOΝ

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP