Η ΕΕ θα χρηματοδοτήσει 196 περιβαλλοντικά έργα... τα Μέγαρα πουθενά!

>> Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009


Η ΕΕ θα χρηματοδοτήσει 196 περιβαλλοντικά έργα.....μην ψάχνετε άδικα να βρείτε κάπου και την περιοχή των Μεγάρων....δεν θα την βρείτε πουθενά!....να υποθέσουμε ότι κανείς από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς δεν πήρε χαμπάρι;...να υποθέσουμε ότι τα ζητήματα του περιβάλλοντος δεν είναι στις προτεραιότητές τους;...ότι και να υποθέσουμε είναι πράγματι κρίμα! Και για να μην λέμε περισσότερες κουβέντες, διαβάστε για το πρόγραμμα χρηματοδότησης:

Η ΕΕ πρόκειται να διαθέσει 200 εκατομμύρια ευρώ για την χρηματοδότηση νέων περιβαλλοντικών έργων.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 196 νέων έργων, στο πλαίσιο της δεύτερης προκήρυξης υποβολής προτάσεων για το πρόγραμμα LIFE+ (2007-2013) – το ευρωπαϊκό ταμείο για το περιβάλλον.

Από ένα πλήθος προτάσεων, επιλέχθηκαν 196 για να συγχρηματοδοτηθούν μέσω των τριών σκελών του προγράμματος: LIFE+ Φύση και Βιοποικιλότητα, LIFE+ Περιβαλλοντική Πολιτική και Διακυβέρνηση και LIFE+ Ενημέρωση και Επικοινωνία. Στόχος των έργων « LIFE+ Φύση και Βιοποικιλότητα » είναι η βελτίωση της κατάστασης διατήρησης των απειλούμενων ειδών και ενδιαιτημάτων. Πρόκειται για έργα που στην πλειονότητά τους (74) αφορούν τη φύση, συμβάλλοντας στην εφαρμογή της οδηγίας για τα πτηνά ή/και της οδηγίας για τα ενδιαιτήματα και στην υλοποίηση του δικτύου Natura 2000.

Σίγουρα αν υπήρχαν κάποιοι στο δήμο ή την Νομαρχία που να ήθελαν να κυνηγήσουν αυτό το πρόγραμμα θα μπορούσαν να βρεθούν πόροι εδώ και τώρα για έργα ανάπλασης και αποκατάστασης στον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου!....

Θυμίζουμε: τον μεγαλύτερο μεταναστευτικό σταθμό πουλιών στην Δυτική Αττική! Θα βρεθεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί χάνονται τέτοιες σπουδαίες ευκαιρίες για περιβαλλοντικά έργα στα Μέγαρα;  

http://vourkari.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP