Τσέ

>> Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2009


http://www.youtube.com/watch?v=MmGNeVtTfD4  (Με ελληνικούς υποτίτλους)


Για κάποιους, ένα καθαρό αριστούργημα. Για άλλους, ένα τολμηρό, αλλά αποτυχημένο πείραμα. Η προβολή τού διάρκειας 260 λεπτών έπους στις Κάνες ως ενιαία ταινία άφησε αμήχανους ακόμα και τους παραγωγούς, οι οποίοι τελικά αποφάσισαν, αφού ο Σόντερμπεργκ άλλαξε το μοντάζ του πρώτου μέρους κι έκοψε 12 λεπτά από το δεύτερο, να μείνουν πιστοί στο αρχικό πλάνο διανομής: δύο ταινίες («The Argentine» και «Guerilla») σε μικρή χρονική απόσταση η μία από την άλλη.

Θ' ακολουθήσει το κοινό; Η ιστορία του comandante Τσε Γκεβάρα είναι γνωστή, συναρπαστική και συγκινητική, η ταινία όμως επιχειρεί μια ελάχιστα γραμμική χρονικά και τυπική δραματουργικά προσέγγιση. Η επίσκεψη του διάσημου επαναστάτη στη Νέα Υόρκη και ο λόγος του στον ΟΗΕ εναλλάσσονται με σκηνές από την ένοπλη δράση στην Κούβα του '50 και την ανατροπή του Μπατίστα στην πρώτη ταινία.

Η δεύτερη είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στη ζωή (και το θάνατο) του στα βουνά της Βολιβίας. Ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο σε ρόλο ζωής, το αμερικανικό σινεμά συναντά έναν μαρξιστή ιδεολόγο - μια ασυμβίβαστη κινηματογραφική πρόταση.

Σκηνοθ.: Στίβεν Σόντερμπεργκ.
Με τους Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Καταλίνα Σαντίνο Μορένο, Μπέντζαμιν Μπρατ.

http://www.athinorama.gr/cinema/movies2008_2009/bio.htm

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP