Πορεία διαμαρτυρίας στη Νίκαια για τον θάνατο μετανάστη

>> Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του νεκρού Πακιστανού μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν που όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του βασανίστηκε βάναυσα από άνδρες του Τμήματος Νίκαιας. Επικαλούμενοι περιγραφές του εκλιπόντος οι συγγενείς του καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί «του έδεσαν τα χέρια πίσω από την πλάτη, τον κρέμασαν και τον χτυπούσαν με ρόπαλα στο σώμα» και ότι «του έβαλαν καλώδια στα χέρια και στα γόνατα και του έκαναν ηλεκτροσόκ». Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν «έφυγε από το Τμήμα σε τόσο άθλια κατάσταση ώστε δεν μπορούσε να κάτσει ούτε σε μαξιλάρι και στη συνέχεια φοβήθηκε να πάει στο νοσοκομείο επειδή δεν είχε χαρτιά παραμονής, με αποτέλεσμα να καταλήξει».

Στην συνέχεια ακολούθησε πορεία προς το ΑΤ Νίκαιας που σταμάτησε σε απόσταση πενήντα μέτρων από αυτό αφού διατάχθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Εκπρόσωποι της Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό, της Πακιστανικής Κοινότητας αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας όπου και συνομίλησαν με τις αστυνομικές αρχές. Ο επικεφαλής των αστυνομικών δήλωσε ότι χρησιμοποιήθηκε η «αναγκαία βία για τη σύλληψη» αλλά επεσήμανε ότι αυτό σε καμία περίπτωση δε συνδέεται με τον θάνατό του.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν Πακιστανοί μετανάστες, αγωνιστές της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με πολυπληθές μπλοκ φοιτητών και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης και Θ. Δρίτσας.


Έγιναν ομιλίες από τους Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, τον αδελφό του Μοχάμεντ Καμράν, τον Γ.Σηφακάκη, Κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», την Κ. Θωίδου από την τοπική Νίκαιας της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», τον Θ.Διαβολάκη από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σημειώνεται ότι σήμερα θα γίνει και δεύτερη νεκροψία με πρωτοβουλία της Πακιστανικής Κοινότητας. Σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό αναφέρει: «Η νεκροψία θα επαναληφθεί με παρουσία τεχνικού συμβούλου. Η απόπειρα να καταχωρηθεί στα γρήγορα ως «πνευμονικό οίδημα» δεν έγινε αποδεκτή από την οικογένεια και την υπεράσπιση».

«Οι εκπρόσωποι των διαδηλωτών δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια να τιμωρηθούν οι ένοχοι των βασανιστηρίων στο ΑΤ Νίκαιας όπως και για να μπει συνολικά τέλος στη ρατσιστική πολιτική και όχι να συνεχιστεί η πολιτική της ΝΔ από την νέα κυβέρνηση.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση το επόμενο  
Σάββατο17 Οκτώβρη, 7μμ στο Δημαρχείο της Νίκαιας

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP