Οικία Γαλέου

>> Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2009


Ευτυχώς σώθηκε και δεν θα κατεδαφιστεί. Η Οικία Γαλέου, το νεοκλασικό κτίριο – σύμβολο της πόλης της Σαλαμίνας στην Πλατεία Αγίου Μηνά , που χτίστηκε σε σχέδια του μεγάλου Γερμανού αρχιτέκτονα Έρνστ Τσίλλερ, βρέθηκε αυτές τις ημέρες μπροστά στον κίνδυνο κατεδάφισης, που η σημερινή ιδιοκτήτρια είχε ζητήσει.

Ο Δήμος Σαλαμίνας αντέδρασε άμεσα. Με έγγραφά του με ημερομηνίες 17.9.2009 και 22.9.2009 προς το Πολεοδομικό Γραφείο Σαλαμίνας και τη Γενική Δ/νση Πολεοδομίας του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., αφού περιγράψαμε τη σημασία που έχει για τη Σαλαμίνα το συγκεκριμένο κτίριο, ζητήσαμε τη συνεργασία όλων ώστε να διασωθεί και να χαρακτηριστεί διατηρητέο.

Πράγματι, η ΕΠ.Α.Ε. συνεδρίασε την 29.10.2009 και απέρριψε την αίτηση κατεδάφισης. Παράλληλα το Πολεοδομικό Γραφείο Σαλαμίνας ανταποκρίνεται στο αίτημά μας και θα κινήσει διαδικασία ώστε να υπαχθεί το κτίριο στα διατηρητέα.

Η διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αποτελεί μια από τις κύριες δεσμεύσεις της σημερινής δημοτικής αρχής», επισημαίνει ο δήμαρχος Σαλαμίνας Σπύρος Σοφράς.

«Στη Σαλαμίνα έχουν γίνει πολλά πολεοδομικά εγκλήματα, που αλλοίωσαν τη φυσιογνωμία του Δήμου.»

«Με την ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ευελπιστούμε πως η πόλη θα αποκτήσει ξανά οικιστική ταυτότητα, που θα διασφαλίζει την αρμονική συνύπαρξη των σύγχρονων κατοικιών με το ιστορικό κέντρο»

από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σαλαμίνας

Φώτο: salamina-press

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP