Επιβίωση μέσω... του κανιβαλισμού

>> Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2009


Νέες ανακαλύψεις καταδεικνύουν ότι οι εκπρόσωποι του Νεάντερταλ και του Χόμο Σάπιενς κυριεύθηκαν από κανιβαλιστικές διαθέσεις, τρώγοντας ο ένας τον άλλον. Πριν από 30.000 χρόνια οι πρόγονοί μας αναγκάστηκαν να μοιραστούν την Ευρώπη με τους μυώδεις εκπροσώπους του Νεάντερταλ, οι οποίοι ξεχώριζαν μεταξύ άλλων και για το ογκώδες κρανίο τους. Από τότε εκκρεμούσε μια απάντηση στο ερώτημα  «πώς κατάφεραν να συμβιώσουν τα δύο ανθρώπινα είδη».

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι ζευγάρωναν μεταξύ τους, ωστόσο μια νέα ανακάλυψη καταδεικνύει ότι αμφότεροι κυριεύτηκαν από... κανιβαλιστικές διαθέσεις, τρώγοντας ο ένας τον άλλον. Ερευνητές ανακάλυψαν πρόσφατα στη ΝΔ Γαλλία τα δόντια ενός παιδιού του Νεάντερταλ, στο καθένα από τα οποία υπήρχε μια μικρή τρύπα, δημιούργημα των εκπροσώπων του Χόμο Σάπιενς, οι οποίοι φέρεται να είχαν περάσει μέσα από αυτές μια αλυσίδα την οποία φορούσαν στον λαιμό...

Οπως εκτιμούν οι επιστήμονες, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «PM», είχε προηγηθεί ο κανιβαλισμός του παιδιού, ενδεχόμενο που ενισχύεται από τα ευρήματα στη σιαγόνα του κρανίου του ανηλίκου, τα οποία παραπέμπουν σε σφαγιασμό..

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP