Η Greenpeace και το WWF απευθύνουν μία δύσκολη ερώτηση

>> Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009

Την ώρα που οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μία τηλεοπτική αναμέτρηση, η Greenpeace και το WWF τους απευθύνουν μία δύσκολη ερώτηση: 'Οι κλιματικές αλλαγές συμβαίνουν τώρα: Τι θα κάνετε για αυτό;

Σε μία συμβολική κίνηση, οι δύο οργανώσεις απέστειλαν στους πολιτικούς αρχηγούς ένα φυλλάδιο με τίτλο 'Ιστορίες από την πρώτη γραμμή των κλιματικών αλλαγών' θέλοντας να δείξουν ότι στην Κοπεγχάγη οι ηγέτες του πλανήτη δε διαπραγματεύονται απλά ένα κείμενο, αλλά την ίδια την επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων.


Αυτό το φυλλάδιο δείχνει με τον πιο παραστατικό τρόπο την επείγουσα ανάγκη για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών. Οι εποχές, κατά τις οποίες οι πολιτικοί και η κοινή γνώμη αντιλαμβάνονταν τις κλιματικές αλλαγές σαν ένα μελλοντικό πρόβλημα των επόμενων γενεών ή σαν ένα πρόβλημα που σχετίζεται με τα απειλούμενα είδη, ανήκουν στο παρελθόν. Οι κλιματικές αλλαγές συμβαίνουν τώρα με τρομακτικές επιπτώσεις ήδη σε εκατομμύρια ανθρώπους στην καθημερινή τους ζωή.

Οι κλιματικές αλλαγές παραβιάζουν τα πιο θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και εμποδίζουν την πρόοδο των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας.

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP