Να φύγουν οι δεξαμενές απο το Πέραμα Μεγάρων!...

>> Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009


Θα επανέλθουμε σε ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα για τα Μέγαρα και την ευρύτερη περιοχή: Το ζήτημα της μετεγκατάστασης των δεξαμενών του Περάματος του Πειραιά σε άλλη περιοχή της Αττικής παραμένει σε εκκρεμότητα. Η εκεί τοπική κοινωνία κατάφερε και διώχνει τις δεξαμενές υγρών καυσίμων απο την περιοχή τους! Και η κυβέρνηση αναζητάει περιοχή μετεγκατάστασης.... Και δυστυχώς η περιοχή του Περάματος Μεγάρων , όπου υπάρχουν ήδη δεξαμενές των ΕΛΠΕ, μπορεί να είναι υποψήφια!

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας αναδείξαμε το πρόβλημα: vourkari.blogspot.com/2009/07
ακολούθησαν οι ανακοινώσεις της Δυμαμικής Πορείας: vourkari.blogspot.com/2009/07
και της Υπερκομματικής Κίνησης: vourkari.blogspot.com/2009/08

Οι κκ Σταμούλης και Βαρελάς ζήτησαν την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου για το εκρηκτικό αυτό πρόβλημα.... Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ελευσίνας εξέδωσε ανακοίνωση και ζητούσε διαβεβαιώσεις απο την κεντρική διοίκηση οτι δεν θα γίνει η μετεγκατάσταση στο Θριάσιο ή στα Μέγαρα! ... Ο βουλευτής κ.Οικονόμου έθεσε το πρόβλημα στη βουλή, συνοδεύοντας την ερώτησή του με τα ίδια αιτήματα!... ο βουλευτής κ.Λεβέντης καταθέτει ερώτηση στην Βουλή για το ίδιο θέμα, κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση να αποκλειστουν οι περιοχές μας απο την πιθανή μετεγκατάσταση... Δυστυχώς όμως, ο δήμος Μεγαρέων όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκε, όπως όφειλε, αλλά έκανε πως δεν καταλαβαίνει..δεν άκουσε!...δεν είδε....δεν είπε τίποτα!

Κι όμως ο κίνδυνος και η απειλή παραμένει!

Σε μια εποχή που οι πάντες πια μιλάνε για την πράσινη ανάπτυξη εμείς (η διοίκηση του δήμου για να είμαστε περισσότερο δίκαιοι) φαίνεται να μην αντιδρούμε στην ύπαρξη μιας μεγάλης συγκέντρωσης δεξαμενών υγρών καυσίμων, δίπλα από κατοικημένες περιοχές και στα σύνορα με την εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή του υγροβιοτόπου του Βουρκαρίου....δεν φαίνεται να λειτουργούν αυτόματα αντανακλαστικά απέναντι και σε μια απειλή μετεγκατάστασης και άλλων δεξαμενών!....

...ας δούμε όμως αυτή την φωτογραφία για να δούμε πως άλλοι δήμοι με παρόμοια προβλήματα πως χειρίστηκαν τα ζητήματά τους! ...ο Δήμος Περάματος βρέθηκε μπροστά στον αγώνα για την ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ απο την περιοχή τους! ....καζάνια του θανάτου τις αποκαλεί!....και μετά απο μακροχρόνιους αγώνες και κινητοποιήσεις, τα καταφέρανε! τα διώχνουνε!

...αυτά είναι σημαντικά μαθήματα, για να μην λένε κάποιοι οτι ανάλογα αιτήματα είναι υπερβολικά και απραγματοποίητα για την περιοχή μας! ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ! ...και οι πολίτες των Μεγάρων αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον. Καλύτερο από τη μίζερη προοπτική που του προσφέρουν όσοι δεν θέλουν να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν μια προοπτική για το κοινό καλό και μέλλον ΟΛΩΝ ΜΑΣ!


ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΜΕΓΑΡΩΝ! ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΠΙΑ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ!

Απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους Φορείς και τους Συλλόγους των Μεγάρων!


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ, ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΜΕΓΑΡΩΝ!ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΧΑΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΖΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ! ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΡΙΔΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ!

http://vourkari.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP