Ψυχή Βαθιά

>> Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009

 


«ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ» είναι ο τίτλος της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη που πρόκειται να συγκλονίσει με το θέμα της, ισορροπώντας ανάμεσα στην σκληρότητα της τραγικής πραγματικότητας του Εμφυλίου Πολέμου και των ανθρώπινων καταστάσεων και συναισθημάτων που πηγάζουν πάντα σε τέτοιες δύσκολες ώρες. 

Όπως σχολιάζει χαρακτηριστικά ο δημιουργός:


«Από νέος ήθελα να κάνω μια ταινία γι’ αυτό το δύσκολο και οδυνηρό κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας μας. Δεν είμαι πολιτικός, ούτε ιστορικός, είμαι καλλιτέχνης και στην ταινία καταθέτω αυτό που μου αναλογεί, αυτό πού μέσα μου, επιμένει να με συγκλονίζει. Σε κάθε πόλεμο σκληραίνουν οι άνθρωποι, τα πρόσωπα σκοτεινιάζουν. 

Στον Εμφύλιο η διάσταση είναι πιο δραματική γιατί καμία εξήγηση δεν πείθει απόλυτα, δεν παρηγορεί. Η εμφύλια αναμέτρηση είναι η πιο τραγική εκδοχή πολέμου. Αφήνει για χρόνια ανοιχτές πληγές. Καμία πλευρά δεν μπορεί να είναι υπερήφανη, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι όλα ήταν καλά καμωμένα.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι απαιτήθηκε πολύχρονη έρευνα σε επίσημα ντοκουμέντα, επιστημονικές μελέτες, γραπτές και προφορικές μαρτυρίες, που συχνά απέδιδαν απροσδόκητα αποτελέσματα, αφορμές για στοχασμό και αναστοχασμό πάνω στα γεγονότα.Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Village, κ. Χάρης Αντωνόπουλος, αναφερόμενος στη σημαντική αυτή σύμπραξη δήλωσε: «Δεν είναι πολλές οι φορές που σου δίνεται η ευκαιρία να στηρίξεις μια ταινία που πραγματεύεται ένα θέμα με τόσο βάθος, προβληματίζει, προκαλεί έντονα συναισθήματα και ασχολείται με μια εποχή για την οποία δεν γνωρίζουν πολλά οι νέες γενιές.

Περισσοτερα: villagecinemas.gr

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP