Υγροβιότοπος Βουρκαρίου: ...οφειλόμενη απάντηση στον αντιδήμαρχο Μεγαρέων

>> Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009


Στις αρχές Αυγούστου είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα ¨ΜΕΓΑΡΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ¨ μία αρκετά ενδιαφέρουσα και «αποκαλυπτική» συνέντευξη για το ζήτημα του Βουρκαρίου από τον Αντιδήμαρχο Μεγάρων Κο Γιώργο Μπερδελή. Όπως είχαμε υποσχεθεί, ακριβώς επειδή η συνέντευξη αυτή περιείχε αρκετά σημεία (θετικά και αρνητικά) που χρήζουν αποσαφηνισμού και διευκρινίσεων, αλλά και σημαντικές δεσμεύσεις, θεωρούμε χρέος να την αναδημοσιεύσουμε ολόκληρη και έπειτα να τη σχολιάσουμε.

Παρακαλούμε λοιπόν πρώτα να διαβάσετε την εν λόγω συνέντευξη του Κου Μπερδελή που παραθέτουμε στο τέλος. O Κος Μπερδελής ξεκινώντας τη συνέντευξή του αναφέρει πως ο Δήμος με τη μελέτη Μάργαρη ήταν αυτός που ανέδειξε το θέμα του υγροβιοτόπου και επομένως είναι φανερό ότι ενδιαφέρεται για το χαρακτηρισμό του Βουρκαρίου ως υγροβιότοπο.

Είναι πράγματι αλήθεια ότι κατά την προηγούμενη διοίκηση της νυν δημοτικής αρχής εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (με επικεφαλής τον Καθηγητή Κο Μάργαρη) η μελέτη με τίτλο: “Ο υγρότοπος του Βουρκαρίου στα Μέγαρα”.
Όλοι γνωρίζουμε την ουσιαστική και καταλυτική συνεισφορά του παιδίατρου Κου Λουκά Μπισταράκη (τέως προέδρου του ΔΣ) στη σύλληψη της ιδέας και κυρίως στην υλοποίηση αυτής της μελέτης.

Όσο για το αν η σημερινή Δημοτική Αρχή ενδιαφέρθηκε για το χαρακτηρισμό του Βουρκαρίου ως υγροβιότοπο απλά παραθέτουμε το Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγάρων της 15-11-2004 (που ήταν αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Μεγάρων www.megara.gr τουλάχιστον μέχρι την 18/6/2009 και μετά εξαφανίστηκε, καθώς παρέμειναν μόνο τα Δελτία Τύπου των δύο τελευταίων ετών!), που μας θυμίζει ότι η νυν δημοτική αρχή είχε αρνηθεί, ως αντιπολίτευση τότε, το χαρακτηρισμό του Βουρκαρίου ως υγροβιότοπο.

Το παράδοξο αυτό γεγονός είχε μάλιστα σχολιαστεί στο Δελτίο Τύπου του Δήμου ως εξής (αυτολεξεί): “…παραδόξως ο κ. Δ.Στρατιώτης και Γ.Μπερδελής, ενώ δήλωναν ότι είναι υπέρ του χαρακτηρισμού, ζήτησαν αναβολή του θέματος με σκοπό να ανατεθεί μελέτη σε επιτροπή για την οριοθέτηση του υγροβιότοπου, αφού ισχυρίστηκαν ότι η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου όριζε ευρεία περιοχή ως υγροβιότοπο.....


Περισσότερα:
vourkari.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP