9

>> Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2009


Official website http://www.90909.in/

Μελλοντολογικό, σκοτεινό κινούμενο σχέδιο που μυρίζει Τιμ Μπέρτον.

Η μικρή, κουρελιασμένη, πάνινη κούκλα 9 ζωντανεύει, αλλά βρίσκεται σε έναν κατεστραμμένο κόσμο, όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί. Ο 9 ανακαλύπτει κατά τύχη μια μικρή κοινωνία όμοιών του, που λειτουργεί ως κρυψώνα από τρομακτικές μηχανές. Πείθει τους υπόλοιπους πως η μόνη ελπίδα επιβίωσης είναι να σταματήσουν να κρύβονται και να προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τον λόγο για τον οποίο οι μηχανές θέλουν να τους καταστρέψουν.


Ο 9 είναι ένας απίθανος ήρωας, που ανακαλύπτει πως μια ομάδα από μικροσκοπικούς πολεμιστές μπορεί να είναι η τελευταία ελπίδα για την ανθρωπότητα. Στην απόπειρά του να αναπτύξει τη βραβευμένη 11λεπτη ταινία του με τον ίδιο τίτλο και με το ίδιο θέμα, ο Σέιν Άκερ ξεχείλωσε τον ανθρώπινο πυρήνα και απώλεσε μεγάλο κομμάτι από τη δυναμική και την αιχμή της. Αγκαλιάστηκε από τον Τιμ Μπέρτον και τον Τιμούρ Μπεχμαμπέντοφ του Wanted και διατηρεί μια συμπαγή εικόνα και την εικαστική ομοιογένεια της, παραδόξως όμως είναι προβλέψιμη μέσα στον γοτθικό της πεσιμισμό και την αναγκαστική γλυκύτητα της λύτρωσης που προέρχεται από τον ατρόμητο ήρωα με τη φανέλα με το νούμερο 9.

Βγαίνει στα σινεμά όλου του κόσμου στις 09/09/09 και ακούγεται και ο Κρίστοφερ Πλάμερ στο ρόλο της πάνινης κούκλας 1, συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε αυτήν την ταινία και το Ψηλά στον Ουρανό.

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP