Σαλαμίνεια 2009: Εορτασμοί και εικόνες εγκατάλειψης

>> Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009


Tην παρέμβαση της Πολιτείας για την ανάπλαση του χώρου γύρω από τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων, που είναι εγκαταλελειμμένος ζητά  η νομαρχία Πειραιά, με αφορμή τις τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ναυμαχίας της Σαλαμίνας, που ξεκινούν το Σάββατο.

Τα Σαλαμίνεια 2009 συνδιοργανώνουν η νομαρχία Πειραιά και οι δήμοι Σαλαμίνας και Αμπελακίων. «Η απόδοση τιμών σε γεγονότα σταθμούς, όπως η ναυμαχία της Σαλαμίνας, και η προστασία του χώρου στον οποίο πραγματοποιήθηκε μια από τις πιο σημαντικές μάχες στην παγκόσμια ιστορία είναι χρέος όλων μας», δήλωσε ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, τονίζοντας ότι η περιοχή γύρω από τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων παραμένει εγκαταλελειμμένη.

Όπως είπε, από το 2006 που ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων απέκτησε το δημόσιο σήμα του, η ευρύτερη περιοχή,

«όπου δόθηκε ο ύστατος υπέρ βωμών και εστιών αγώνας των προγόνων μας παραμένει εγκαταλελειμμένη, περιβαλλόμενη από κάθε είδους σκουριές, κουφάρια πλοίων και δραστηριότητες ναυπηγοεπισκευαστικού χαρακτήρα».

Μάλιστα, ζήτησε την παρέμβαση της Πολιτείας για την αξιοποίηση του χώρου και την έναρξη των απαραίτητων εργασιών από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες. Ήδη, όπως είπε, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά από το 2005 έχει δεσμεύσει πιστώσεις ύψους 200.000 € προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες διαμόρφωσης και ανάπλασης του χώρου, ώστε να είναι επισκέψιμος σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες ενώ για την ενίσχυση των αρχαιολογικών εργασιών θα διαθέσει από ίδια έσοδά της, το ποσό των 500.000 ευρώ.

Περισσότερα: www.aftodioikisi.gr

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP