Ο Πολεμιστής του Ουράνιου Τόξου στην Ελλάδα!

>> Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009


Το πλοίο που ταξιδεύει τις τελευταίες δύο δεκαετίες στους πέντε ωκεανούς για να αναδείξει τις ομορφιές και τις απειλές του πλανήτη, το πλοίο που υπερασπίστηκε τις φάλαινες, που αναγέννησε την ελπίδα μετά τη βύθιση του πρώτου το οποίο χάθηκε πολεμώντας τον πυρηνικό εφιάλτη, έρχεται στην Ελλάδα! Ναι… Σωστά καταλάβατε! Το Rainbow Warrior θα είναι σύντομα κοντά μας! Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την προστασία της θάλασσας και τη δημιουργία θαλάσσιων καταφυγίων, τo Rainbow Warrior ταξιδεύει στη Μεσόγειο από τον Ιούλιο.

Το ιστορικό πλοίο της Greenpeace, της περιοχής θα βρίσκεται στη χώρα μας από τις 21 Αυγούστου για να πλεύσει στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου και να καταγράψει το βυθό των Βόρειων Κυκλάδων, με σκοπό την προστασία της περιοχής.
Με αυτή την προσπάθεια η Greenpeace στηρίζει τους Παράκτιους Αλιείς Νοτίου Αιγαίου στην πρωτοβουλία τους να προστατεύσουν τη θάλασσα του τόπου τους μέσα από τη δημιουργία ενός θαλάσσιου καταφυγίου στην περιοχή.

Η συνεργασία ξεκίνησε πριν ένα χρόνο όταν η οργάνωση βρέθηκε στα ανοιχτά της Άνδρου με το πλοίο Arctic Sunrise για να εντοπίσει και να χαρτογραφήσει μαζί με τους αλιείς και επιστήμονες ερευνητές τα υποθαλάσσια λιβάδια της Ποσειδωνίας στην ανατολική πλευρά του νησιού.
Φέτος, συνεχίζουμε τη δράση μας στις Κυκλάδες, με σκοπό να αναδείξουμε τις ομορφιές της περιοχής αλλά και τις απειλές που αντιμετωπίζει, τεκμηριώνοντας ότι η περιοχή πληροί όλα τα κριτήρια που ορίζει ο Μεσογειακός Κανονισμός Αλιείας για να προστατευτεί.


www.greenpeace.org/greece/

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP