Η Green Belt κανει μηνυση για τις πυρκαγιές

>> Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009

H μη κυβερνητική οργάνωση GREEN BELT ΕΛΛΑΔΟΣ, δια του προέδρου της κ. Βασίλη Ξυπολυτά κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για να διερευνηθούν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Αττική από 21.08.2009 μέχρι και 23.08.2009, έτσι ώστε να εξεταστεί...

διεξοδικά η συμμετοχή (δια ενεργειών ή παραλείψεων) όλων των υπεύθυνων και να διαπιστωθούν οι ποινικές ευθύνες όσων από δόλο ή από αμέλεια, δια πράξεων ή παραλείψεων, συνέβαλαν στην εκδήλωση και επέκταση των ανωτέρων πυρκαγιών.

Στην μήνυση η GREEN ΒELT αναφέρει:

1. Ότι δεν τηρούνται από τους αρμοδίους οι στοιχειώδεις περιβαλλοντικοί όροι προστασίας του δάσους.
2. Ότι δεν ελέγχονται από τους αρμοδίους φορείς οι περιβαλλοντικοί όροι προστασίας του δάσους.
3. Ότι από αμέλεια των αρμοδίων δημιουργούνται τα περιθώρια έτσι ώστε οι εμπρηστές να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να δράσουν.
4.. Ότι η αναζήτηση και ο καταλογισμός των ευθυνών, πράξεων και παραλείψεων του κάθε υπευθύνου για την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά αυτή, αποτελούν στοιχειώδη υποχρέωση του κράτους.
5. Ότι πρέπει να διαπιστωθούν οι παραλείψεις όλων των υπευθύνων που συνέβαλαν στην εκδήλωση και επέκταση της πυρκαγιάς,

Η μήνυση κλείνει ζητώντας από την Εισαγγελία Αθηνών να ασκήσει ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τις όποιες παράνομες πράξεις ή/και παραλήψεις, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή τόσο μεγάλης έκτασης δάσους, την πρωτοφανή καταστροφή του περιβάλλοντος και τη θέση σε κίνδυνο της δημόσιας υγείας.


http://troktiko.blogspot.com/2009/08/blog-post_2670.html

http://www.greenbeltmovement.org/

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP