Ούτε λέξη για τα κατοικίδια και τα χιλιάδες ζώα του δάσους που χάθηκαν‏...

>> Κυριακή, 30 Αυγούστου 2009

Παρακολουθώντας στην T.V. με τρόμο, πικρία και αγανάκτηση, την ολοκληρωτική καταστροφή της Αττικής Γης, συνειδητοποίησα με λύπη, ότι, κανένα κανάλι, κανένας δημοσιογράφος, φορέας, αρμόδιος, ούτε καν ο πρωθυπουργός αυτής της χώρας, αυτης της μίζερης και απολίτιστης χώρας, δεν αναφέρθηκε στα εκατοντάδες πανικόβλητα ζώα του δάσους, που εγκλωβίστηκαν και κάηκαν στη φωτιά, τραγικά θύματα των ανθρώπινων συμφερόντων και της ανθρώπινης διαστροφής.
 Κανείς τους δεν αναφέρθηκε στα δεκάδες κατοικίδια, που είτε δε πρόλαβαν να απομακρυνθούν, είτε έπεσαν θύματα της τραγικής αδιαφορίας των αφεντικών τους, που τρέχοντας να σωθούν, "ξέχασαν" να λύσουν το σκυλάκι τους ή να πάρουν μαζί τους τη γατούλα τους. Και απέμειναν, να κείτονται στους κήπους των σπιτιών τους, αποκαϊδια, δεμένα στην αλυσίδα τους γιά πάντα.


"Προέχει να σώσουμε τους ανθρώπους και ...

τις περιουσίες τους", ήταν η φράση-επωδός, όλων. Ούτε μιά λέξη γιά τις ψυχούλες που χάθηκαν τόσο άδικα, στον πύρινο όλεθρο.


Γι΄αυτό, καλώ όλους εσάς, που πιστεύετε ότι αυτός ο πλανήτης, ανήκει σε όλα τα πλάσματα που κατοικούν σε αυτόν, να θρηνήσουμε, γιά τα χιλιάδες πεύκα που πεθαίνοντας πήραν μαζί τους την ανάσα μας, γιά τα εκατοντάδες ζώα του δάσους, που μας συντρόφευαν στα παιδικά μας παραμύθια, γιά τα δεκάδες ζωάκια της καρδιάς μας, τα σκυλάκια και γατάκια, τους συντρόφους της καθημερινότητάς μας, που χάθηκαν γιά πάντα μέσα στη φωτιά.


Ας θρηνήσουμε, γιά τους χαμένους πιά περιπάτους μας, γιά τη χαμένη, γιά πάντα, ομορφιά της Αττικής Γης. 
Κι αναρωτιέμαι, πως θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε, με καθαρή τη ψυχή μας, μέσα σε όλη αυτή τη μαυρίλα και το θάνατο που πλανάται γύρω μας;


ΛΥΔΙΑ.

http://press-gr.blogspot.com/2009/08/blog-post_6260.html

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP