Σχέση στοργής: H ιστορία μιας μικρής ελαφίνας

>> Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009

Στις 28 Απριλίου ένα νεογέννητο θηλυκό ελαφάκι βρέθηκε από βοσκό στο δάσος του Αυλώνα, στις υπώρειες της Πάρνηθας.

Μια αγέλη πεινασμένων σκυλιών (ένα από τα προβλήματα του Δρυμού, όπου «φιλόζωοι» συμπολίτες μας παρατούν τα ανεπιθύμητα ζώα τους) επιτέθηκε στην μητέρα του τη στιγμή που γεννιόταν: αυτή έφυγε έντρομη, χωρίς να δει και να μυρίσει ποτέ το μωρό της. Έτσι η επανασύνδεσή τους ήταν ανέφικτη.

Οι φύλακες του φορέα διαχείρισης του Δρυμού ζήτησαν από την ΑΝΙΜΑ να συνδράμει στην ευαίσθητη αυτή περίπτωση. Το ζωάκι μεταφέρθηκε σε σπίτι μέλους μας κοντά στο σημείο που βρέθηκε, για να αποφύγει το στρες ενδεχόμενης μεγάλης μεταφοράς.

Ο βοσκός πρόσφερε το πρώτο γάλα (κατσίκας) και η μικρούλα αποφάσισε ότι η μαμά της, στο εξής, είναι η Άννα.

Το Δασαρχείο Πάρνηθας, που ενημερώθηκε άμεσα, έδωσε οδηγίες για την καθημερινή διατροφή της και σύστησε την παραμονή της στο σπίτι που την φιλοξενούσε μέχρι νεωτέρας.

Έτσι η μικρή μεγάλωσε (από δέκα κιλά έφτασε τα τριάντα πέντε σε δύο μήνες!) και η Διεύθυνση Εθνικών Δρυμών αποφάσισε τη μεταφορά της στο κρατικό εκτροφείο της Μονής Αγάθωνος, όπου είχε μεταφερθεί και το ζαρκαδάκι της Γιώνας πριν λίγο καιρό, με την προοπτική να ενταχθεί αργότερα σε μια άγρια αγέλη.

Η μεταφορά έγινε στις 9 Ιουλίου, με όχημα του Δασαρχείου και συνοδό την ειδικό στη διαχείριση ελαφιών, δασολόγο στο Δασαρχείο Πάρνηθας, Σύλβια Παπίκα. Η Άννα, φυσικά, συνόδεψε την ελαφίνα στο καινούριο της σπίτι. Ο αποχαιρετισμός ήταν συγκινητικός…

Περισσότερα: www.wild-anima.gr/

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP