Χάνεται η αρχαία Ιερά Οδός

>> Κυριακή, 28 Ιουνίου 2009Η αρχαία Ιερά Οδός δεν έχει την τύχη των μαρμάρων του Παρθενώνα. Αν και είναι εδώ και κανείς δεν έκλεψε κανένα από τα κομμάτια της εντούτοις παραμένει θαμμένη και το τελευταίο διάστημα απειλείται και με καταστροφή από τα έργα της νέας εμπορευματικής σιδηροδρομικής γραμμής που κατατρώει τα όρη Αιγάλεω και Ποικίλο.

Αίτημα των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι έχουν συστήσει την Διαρκή Κίνηση Χαϊδαρίου (http://xaidari.blogspot.com/ Νέο παράθυρο), αλλά και των αρχαιολόγων είναι η ανακάλυψη και ανάδειξη ενός από τους αρχαιότερους δρόμους της Ευρώπης καθώς και η ενοποίησή του με τα υπόλοιπα μνημεία της Δυτικής Αθήνας, τη Μονή Δαφνίου, το Ιερό της Αφροδίτης στην Αφαία και την περιοχή της Λίμνης των Ρειτών (Σημερινή λίμνη Κουμουνδούρου).

Αντίθετα, τις μέρες αυτές βλέπουν τα μηχανήματα της ΕΡΓΟΣΕ να κατασκευάζουν τη νέα εμπορευματική σιδηροδρομική γραμμή και να καταστρέφουν τα εναπομείναντα ίχνη της Οδού. Τις ίδιες μέρες που όλοι ετοιμαζόμασταν για τα λαμπερά εγκαίνια του νέου μουσείου προσπαθώντας να πείσουμε όλο τον κόσμο για την προσήλωσή μας στην προστασία των αρχαιοτήτων μας.

Η ιερά Οδός περιμένει υπομονετικά τη σειρά της και αποτελεί ίσως άπιαστο όνειρο η δυνατότητα να περπατήσουμε ξανά την αρχαία διαδρομή των Ελευσινίων Μυστηρίων, στη μακρά πορεία τους από τον Κεραμεικό ως την πόλη της Ελευσίνας.

http://www.tvxs.gr/v15028 & http://xaidari.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP