Παγκόσμια ημέρα του ανέμου

>> Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου σε όλο τον πλανήτη.

Πολίτες και στις 5 ηπείρους συμμετείχαν σε εκδηλώσεις ενημέρωσης και εξοικείωσης με την τεχνολογία αξιοποίησης της καθαρής, ανεξάντλητης αιολικής ενέργειας.

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου στην πλατειά Συντάγματος εκατοντάδες έλληνες πολίτες ενημερώθηκαν για τα πολλαπλά οφέλη και την ανάγκη άμεσης αξιοποίησης της αιολικής ενέργειας στην πατρίδα μας.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ ( Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας), με τη βοήθεια εθελοντών και φίλων της, μοίρασε έντυπο υλικό, μικρούς ανεμόμυλους και αναμνηστικά καπέλα, ενώ πολλοί ήταν και αυτοί που διάλεξαν να κάνουν ένα αναμνηστικό τατουάζ ανεμογεννήτριας. Τα μικρά παιδιά έλαβαν αναμνηστικά δώρα της ημέρας του Ανέμου και κατασκεύασαν και έβαψαν μικρές χάρτινες ανεμογεννήτριες.

Όπως κάθε χρόνο στο πλαίσιο της πολύ στενής συνεργασίας με την ΕΛΕΤΑΕΝ η Greenpeace υποστήριξε και συμμετείχε στην Παγκόσμια ημέρα του ανέμου.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας επιθυμούν πράσινα έργα και γι αυτό δέχτηκαν με ενθουσιασμό την πρόταση της ΕΛΕΤΑΕΝ για την εγκατάσταση τριών αιολικών πάρκων στην Αττική.

Στις 15 Ιουνίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου, οι έλληνες πολίτες απαίτησαν την ταχεία ανάπτυξη αυτής της εγχώριας πηγής ενέργειας, που μαζί με τις άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ενεργειακής, της κλιματικής και της οικονομικής κρίσης.

greenpeace.org

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP