Ψιλή Αμμος Σαλαμίνας: "Χρειαζόμαστε τη βοήθειά όλων σας!"

>> Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2009

Η διαφύλαξη του περιβάλλοντος ως ανεκτίμητο αγαθό καθώς και η οικολογική αξία της παράκτιας ζώνης, της θάλασσας και του βυθού της περιοχής μας είναι μονόδρομος. Τα σκουπίδια στις παραλίες αλλά και στο βυθό είναι πλέον συνηθισμένη εικόνα, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη κινητοποίησης όλων μας για την προστασία του αναντικατάστατου φυσικού μας πλούτου.

Εμείς,
Με συνέπεια εδώ και χρόνια, προσπαθούμε, «ν’ αλλάξουμε το τοπίο». Τα σκουπίδια όμως δεν θα εξαφανιστούν μόνα τους…

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Συντονίζουμε για την 21η Ιουνίου 2009,
ημέρα Κυριακή και ώρα 10:30,
εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμό της ακτής και του βυθού.
μέσα από την εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» του Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS,. Η εκστρατεία αυτή, διοργανώνεται από τον σύλλογό μας σε συνεργασία με το δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ S.O.S, την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και το περιοδικό ΓΕΩτρόπιο, που τελεί υπό την αιγίδα του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον/Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης (UNEP/MAP).


Την σημερινή κατάσταση του βυθού θα βιντεοσκοπήσουν οι αυτοδύτες του μη κερδοσκοπικού οργανισμού " Huts Hellenic Underwater Times". Με την συμμετοχή μας σ’ αυτή την προσπάθεια δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση: · στην ανάδειξη του προβλήματος των «χωματερών» στην παραλία και στην θάλασσα. · στην συστηματική καταγραφή των απορριμμάτων στις ακτές και το βυθό · στην ανακύκλωση των απορριμμάτων που θα περισυλλέξουμε καθώς και στην · προστασία του των οστράκων και του θαλάσσιου και παράκτιου πλούτου, από την υπεραλιεία τους.

Η Συγκέντρωση θα γίνει στον προαύλιο χώρο του Συλλόγου μας.


Περισσότερες πληροφορίες στην διεύθυνση μας:

www.psiliammos.blogspot.com


Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ - ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
- « Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ » ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP